Totale incontinentie

 

Als u last heeft van totale incontinentie, verliest u (een deel van uw) blaas- en/of uw darminhoud. Bij totale incontinentie van urine heeft u geen aandrang om te plassen en laat de blaas alle urine lopen. De functie van uw blaas is helemaal vervallen. Ook bij totale incontinentie van ontlasting heeft u geen aandrang meer. Totale incontinentie komt voor bij mannen en vrouwen, maar het is geen veelvoorkomende vorm van incontinentie.

 

Oorzaken van totale incontinentie

Totale incontinentie van urine kan het gevolg zijn van een slecht functionerende bekkenbodemspieren of een aandoening aan de zenuwvoorziening van de blaas. De incontinentie kan ook ontstaan door neurologische aandoeningen, stoornissen in de blaasfunctie of een beschadiging aan de sluitspier van uw blaas. Ook totale incontinentie van de ontlasting heeft uiteenlopende oorzaken: die vorm kan ontstaan door aangeboren afwijkingen en/of neurologische problemen of een trauma.

 

Behandeling van totale incontinentie

Bij totale incontinentie is de behandeling afhankelijk van de oorzaak. Goed onderzoek is dus noodzakelijk. Ga daarom altijd naar uw arts. Die kan uw doorverwijzen naar de juiste specialist en u goed begeleiden.