Diabeteshulpmiddelen

 

Diabetes zet uw leven flink op z’n kop. Gezond eten, voldoende bewegen en dagelijks op uw bloedglucosespiegel letten. Onbezorgd genieten is niet meer vanzelfsprekend. Gelukkig zijn er verschillende hulpmiddelen verkrijgbaar die u helpen uw diabetes onder controle te krijgen en te houden. Zodat u gewoon kunt blijven doen wat u belangrijk vindt. Ook met diabetes.

 

Soorten hulpmiddelen

Er bestaan verschillende hulpmiddelen voor diabetes. Welke hulpmiddelen u nodig heeft, is onder andere afhankelijk van uw persoonlijke situatie en wensen. U kunt denken aan bijvoorbeeld een bloedglucosemeter en teststrips.

 

Naar Soorten hulpmiddelen >

 

Uw diabeteshulpmiddelen bestellen

Bij Bosman kunt u terecht voor al uw diabeteshulpmiddelen. U bestelt ze eenvoudig, telefonisch of online. Ook kunt u de zorg over uw bestellingen aan ons overlaten. Bosman zorgt er dan voor dat uw voorraad op peil blijft. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor informatie en ondersteuning. U kunt bijvoorbeeld via onze site bij uw bestelling gratis serviceartikelen aanvragen.

 

Naar Bestellen >

 

Onze merken

Op zoek naar een diabeteshulpmiddel dat past bij uw specifieke situatie? Dan bent u bij Bosman aan het juiste adres. Wij bieden een ruim assortiment bloedglucosemeters, teststrips, prikpennen, lancetten, pomptoebehoren en alle andere diabeteshulpmiddelen en verzorgingsproducten.

 

Naar Onze merken >

 

Korting op diabetesmaterialen

Bent u diabetespatiënt en komt u niet in aanmerking voor vergoeding van uw diabetesmaterialen? Dan kunt u bij Bosman uw teststrips en lancetten bestellen tegen een scherpe prijs. 

 

Naar Korting >

 

Bezorgen of afhalen

Als u uw hulpmiddelen bestelt bij Bosman, kiest u zelf waar u uw artikelen wilt laten bezorgen. Dat kan bij u thuis of op een adres dat u zelf kiest. Het laten bezorgen van uw bestelling is gratis. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf op te halen bij een van de Bosman servicepunten.

 

Naar Bezorgen of afhalen >

 

Diabeteshulpmiddelen retourneren

Als u uw diabeteshulpmiddelen ontvangt, kunt u erop rekenen dat deze met de grootste zorg zijn behandeld. Maar het kan zijn dat u vindt dat er iets niet in orde is, bijvoorbeeld wanneer er sprake is van een fabricagefout. In dat geval kunt u de hulpmiddelen gratis naar ons retourneren.

 

Naar Retourneren >

 

Defecte of gestolen (diabetes)hulpmiddelen

Zijn uw hulpmiddelen defect of gestolen? Maak gebruik van de gratis Garantieservice van Bosman. Met de speciale service zorgen we ervoor dat u indien noodzakelijk nog dezelfde dag over een vervangend hulpmiddel beschikt.

 

Naar defecte of gestolen diabeteshulpmiddelen >

 

Serviceartikelen

Bij Bosman ontvangt u soms serviceartikelen bij uw bestelling van diabeteshulpmiddelen. Dat zijn artikelen die niet worden vergoed door de zorgverzekeraar, maar die u wel gratis van ons ontvangt. Ze helpen u uw aandoening onderdeel van uw dagelijkse routine te maken. Denk aan een dagboekje waarin u bijvoorbeeld uw bloedglucose-uitslagen bijhoudt.

 

Naar Serviceartikelen >

 

Vergoeding van uw diabeteshulpmiddelen

De meeste hulpmiddelen worden vergoed vanuit uw zorgverzekering. In uw zorgpolis kunt u terugvinden welke hulpmiddelen vergoed worden, en met welke frequentie ze kunnen worden verstrekt. Ook onze Klantenservice is hiervan op de hoogte, dus u kunt ook altijd contact met ons opnemen als u hier vragen over heeft. Worden uw artikelen vergoed, dan regelt Bosman voor u de declaraties. U hoeft hier zelfs niets voor te doen. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars.

 

Naar Vergoeding >

 

Instructievideo's & handleidingen

Wilt u meer weten over het gebruik van een diabeteshulpmiddel of heeft u problemen met het gebruik van uw diabeteshulpmiddel, maar heeft u de instructies niet bij de hand of kunt u deze niet meer vinden? Speciaal om het voor u gemakkelijker te maken, hebben wij een selectie gemaakt van instructievideo's en handleidingen van veel voorkomende diabeteshulpmiddelen.

 

Naar Instructievideo's en handleidingen >

 

Overstappen naar Bosman

Bestelt u nu uw diabetesmaterialen bij een andere leverancier van medische hulpmiddelen en wilt u overstappen naar Bosman? Dat kan heel eenvoudig. Bel ons op het gratis telefoonnummer 0800- 0662 of vul het overstapformulier online in. Wij informeren uw huidige leverancier over de overstap.

 

Naar Overstapformulier >