Defecte of gestolen hulpmiddelen: de Garantieservice

 

Uw bloedglucosewaarde meten en onder controle houden. Voor u van dagelijks belang. Maar wat als uw prik- of insulinepen, insulinepomp of bloedsuikermeter onverhoopt defect raakt? Of gestolen wordt? Daar moet u natuurlijk niet aan denken. Daarom heeft Bosman voor u de Garantieservice ontwikkeld*. Daarmee bent u er zeker van dat u zo nodig dezelfde dag nog over een vervangend hulpmiddel beschikt.

 

De Bosman Garantieservice

Als uw insulinepomp, bloedglucosemeter, insulinepen of prikpen defect raakt of gestolen wordt, zorgen wij direct voor een alternatief. De kosten voor vervanging komen meestal voor rekening van de fabrikant of soms uw zorgverzekeraar. U dient zelf de vervangingskosten bij uw verzekering te verhalen. Het kan voorkomen dat uw verzekering wel de vervangingskosten dekt, maar dat u uw eigen risico nog niet bereikt heeft. Indien u een afwijzing van uw verzekering krijgt, zal Bosman de kosten, welke van uw eigen risico af gaan, voor haar rekening nemen. Op deze wijze weet u zeker dat u niets hoeft te betalen of rekening hoeft te houden met een eigen risico. De Garantieservice is dus geheel gratis.

 

Hoe werkt de Garantieservice?

Krijgt u te maken met defecte producten of diefstal? Bel dan direct naar onze Klantenservice via het gratis telefoonnummer 0800-0662. Kies voor keuzeoptie 1, diabetes. De medewerker van de Klantenservice die u dan aan de lijn krijgt zorgt ervoor dat u als dat nodig is dezelfde dag nog een vervangende pomp, meter of pen ontvangt. Defecte producten kunt u dan kosteloos retourneren naar het antwoordnummer. Uiteraard hoeft dat niet als uw hulpmiddelen gestolen zijn.

 

Voor wie geldt de Garantieservice?

Als u bij Bosman uw bloedglucosemeter, prikpen of insulinepen bestelt, gaat de Garantieservice onmiddellijk in. Gebruikt u een insulinepomp? Dan gaat de service automatisch in op het moment dat u een halfjaar uw pomptoebehoren door ons heeft laten verzorgen. Als uw pomp binnen dit eerste halfjaar gestolen wordt, neem dan even contact met onze Klantenservice, zodat we de ontstane situatie in kunnen schatten en samen met u tot een oplossing kunnen komen.

 

Voorwaarden Garantieservice

Voor de Bosman Garantieservice gelden in het kort de volgende voorwaarden:
 

  • De Garantieservice vergoedt per jaar maximaal twee pompen, meters, insulinepennen en prikpennen. Deze hulpmiddelen zijn op uw naam uitgegeven.
  • Normale slijtage, defecten door een verkeerde bediening, onachtzaamheid of een fabricagefout en wegwerpartikelen zijn uitgesloten van de Garantieservice.
  • Aan de Garantieservice zijn geen kosten verbonden.

 

* De garantieservice geldt niet voor het FreeStyle Libre-systeem en toebehoren.

 

Kijk voor de letterlijke voorwaarden van de Garantieservice in de algemene voorwaarden.