Sportkampen

 

In 2020 organiseert de BvdGF 2 sportkampen, met plek voor 24 kinderen per sportkamp.

Het doel van de sportkampen is om kinderen met diabetes de kennis te geven over hun diabetes, zodat ook zonder begeleiding een goede keus gemaakt kan worden in de diabetesregulatie.

 

Tijdens het sportkamp vinden er verschillende uitdagende sporten plaats en zal je merken wat de effecten zijn van sport op jouw diabetes. Je leert hierin veel en stemt insuline en andere aanpassingen af met de diabetesverpleegkundige die jou begeleidt tijdens het kamp. Zo wordt er gezorgd dat er een veilige omgeving is en kun jij vrij zijn om te leren, om hulp te vragen als dat nodig is en vooral veel plezier te hebben met andere kinderen met diabetes.

 

Begeleiding

Tijdens het kamp word je ingedeeld in groepjes van 6 of 7 deelnemers per diabetesverpleegkundige, waardoor je niet alleen van de diabetesverpleegkundige kunt leren maar ook van leeftijdsgenoten die ook diabetes hebben. Aan het eind van elke dag heb je een gesprek in deze groep en bespreek je hoe het is gegaan. Je kunt dan ook tips van elkaar vragen.

Daarnaast is er een kinderarts aanwezig, samen met een aantal vrijwilligers en een kampleider vanuit de BvdGF. Zo zorgen wij er samen voor dat ook in 2020 de sportkampen een succes zullen worden.

 

Aanmelden

Omdat Bosman sponsor is van de Bas van de Goor Foundation kun je als klant van Bosman gratis deelnemen aan de sportkampen. Als je al eens bent mee geweest op een van onze sportkampen, hebben anderen die nog niet zijn geweest voorrang. 

Aanmelden voor de sportkampen van mei 2020 is niet meer mogelijk.