Verslag van Anouk Weeda

 

Beste iedereen,

 

Ik ben Anouk ik ben 15 jaar en kom uit Brabant. Ik heb een heel leuk en mooi wintersportkamp mee mogen maken van Bas van de Goor foundation. Het begon allemaal met een prijsvraag van Bosman, ik heb daar aan mee gedaan via Facebook en ik heb gewonnen. Ik was super blij en had er super veel zin in!

 

22 januari was het dan zover, we zouden vertrekken vanuit Papendal rond 6 uur ‘s ochtends. Ik kon toen nog helemaal niemand maar toen we de bus instapte heb ik veel leuke en gezellige mensen leren kennen. De busreis van 12 uur duurde lang maar we hebben ons goed kunnen vermaken.

 

‘S avonds toen we aan waren gekomen gingen we eerst de ski en snowboard spullen ophalen (ik mijn ski’s en skischoenen) nadat we dat hadden gedaan gingen we naar het hotel toe waar we de rest van de week zouden verblijven. We gingen naar de kamer toe om onze spulletjes een beetje uit te pakken en vervolgens gingen we eten. We waren allemaal best moe van de reis dus we gingen vroeg slapen zodat we de volgende ochtend een beetje fit op de piste konden staan.

 

De volgende ochtend was er om 8 uur ontbijt, na het ontbijt kon je je even omkleden en je skischoenen aantrekken. We zijn in groepjes verdeeld op basis van welk niveau je skiet, ik zat in het beginners groepje samen met Chiel Jelle Sarah Linda en Michelle. Onze begeleider was Anja en onze skileraar was Jan. Jan heeft ons veel geleerd over het skiën. De eerste ochtend kregen we de basis dingetjes over het skiën, in de middag kregen we warm eten in het hotel. ‘S middags mochten we al op de eerste kleine piste. Het ging best goed! De rest van de dagen waren hetzelfde alleen we mochten toen van de blauwe en zelfs de rode pistes af! Ik vond dat heel gaaf maar soms ook best eng omdat ik nog nooit geskied heb. Ook hadden we iedere avond een avond programma waarbij we spelletjes deden, naar buiten gingen, een bonte avond of een filmavond hadden. Ook met mijn diabetes is het goed gegaan, ik heb veel geleerd over hoe ik er beter mee kan om gaan als ik aan het sporten ben. Iedere dag voor het avondeten hadden we een kleine bespreking met het skigroepje en met de DVK, zodat we konden bepalen wat we anders moesten doen zodat onze waardes nog beter werden. Ik heb een heel leuk kamp gehad dankzij BVDG foundation en Bosman, Dankjewel hier voor !!

 

Groetjes Anouk Weeda