Sportweekend 2018

 

In 2018 organiseert de BvdGF voor de eerste keer een sportweekend, met plek voor 20 kinderen per sportweekend. Het doel van de sportweekend is om kinderen met diabetes de kennis te geven over hun diabetes, zodat ook zonder begeleiding een goede keuze gemaakt kan worden in de diabetesregulatie.

 

Het sportweekend is een combinatie van een sportkamp en het gezinsweekend. Je verblijft samen met 19 andere kinderen een weekend lang in een luxe groepsaccommodatie in Lierop (Brabant). Tijdens dit weekend ervaar je wat de effecten zijn van verschillende sporten op jouw diabetes. Op zondagmorgen sluiten je ouders en eventueel je broertjes en zusjes aan en volg je samen de rest van het programma.

 

Begeleiding

Tijdens het kamp word je ingedeeld in groepjes van 6 of 7 deelnemers per diabetesverpleegkundige, waardoor je niet alleen van de diabetesverpleegkundige kunt leren maar ook van leeftijdsgenoten die ook diabetes hebben. Aan het eind van elke dag heb je een gesprek in deze groep en bespreek je hoe het is gegaan. Je kunt dan ook tips van elkaar vragen.

Daarnaast is er een kinderarts aanwezig, samen met een aantal vrijwilligers en een kampleider vanuit de BvdGF.

 

Aanmelden

Omdat jij klant van Bosman bent en wij hoofdsponsor zijn van de Foundation, heb je voorrang op de inschrijving en maak je dus meer kans om gratis deel te nemen aan het sportweekend.

 

Aanmelden