Ervaringsverhalen van diabetespatienten

 

Ieder kwartaal vragen wij een diabetespatient zijn of haar verhaal te doen over zijn of haar leven met diabetes. Van kleine verhalen tot grote verhalen, van jong tot oud en van nieuwe patienten tot patienten die bijna hun hele leven al diabetes hebben. Lees hieronder deze bijzondere verhalen.

 

 

 

"Kitesurfen en diabetes, gaat dat samen? "

 

Guus ten Dolle, een zeer sportieve jongen, is zestien jaar en heeft een bijzondere hobby: kitesurfen. Afgelopen jaar is hij als 9e geëindigd op het EK in Noordwijk. Vrijwel ieder weekend heeft hij training van de beste kite surfers ter wereld. Guus vertelt ons hoe hij deze bijzondere sport combineert met zijn diabetes.

 

Lees het complete verhaal >

 

 

Diego Rooyakkers"Het volste vertrouwen"

 

Diëgo Rooyakkers, een goedlachse jongen, is zeven jaar. Hij zit in groep 4 bij Juf Sandra Wouters op basisschool De Springplank in Eindhoven. Hij was bijna vijf toen hij te horen kreeg dat hij diabetes type 1 had. Zijn reactie: “Ik hoop het niet!” Toch was het zo. 

 

Lees het complete verhaal >

 

 

mHealth Grand Tour | Frans Luijendijk"1500 kilometer diabetesonderzoek" 

 

Op 3 september ging de mHealth Grand Tour van start in Brussel. Een onderzoek naar het effect van intensieve duursport op diabetes. Lees in het verslag van Frans Luijendijk hoe hij deze tour ervaren heeft.

 

Lees het complete verhaal >