Zwangerschap

 

De zwangerschap is een mooie en bijzondere ervaring. Er groeit een klein wondertje in uw buik. Daar wilt u, samen met uw partner, het liefst zo veel mogelijk van genieten. Maar wat als u diabetes heeft? Staat dat een zwangerschap in de weg? En wat als u te maken krijgt met zwangerschapsdiabetes in de loop van uw bevalling? Bij Bosman informeren wij u graag. En wij helpen u graag mee om uw zwangerschap prettig te laten verlopen.

 

Diabetes en zwangerschap

Als u diabetes heeft, hoeft dat een zwangerschap gelukkig niet in de weg te staan. Wel vraagt een zwangerschap om extra aandacht. Zo is het heel belangrijk dat u – al voor u daadwerkelijk in verwachting bent - uw bloedglucosewaarden goed op peil houdt. Een behandelteam met specialisten uit verschillende disciplines begeleidt u tijdens uw zwangerschap.

 

Naar Diabetes en zwangerschap >

 

Zwangerschapsdiabetes

Zwangerschapsdiabetes wordt ook wel zwangerschapssuiker genoemd. Het is een tijdelijke soort diabetes die meteen na de bevalling overgaat. Vrouwen kunnen zwangerschapsdiabetes krijgen vanaf de 24e week van de zwangerschap.

 

Naar Zwangerschapsdiabetes >