Diabetes hulpmiddelen

Wij leveren alle hulpmiddelen die je nodig hebt bij jou thuis. Je bestelt in een paar klikken of met één telefoontje. 


Kijk & Vergelijk

Insulinepompen en sensoren vergelijken

Mag je binnenkort een nieuw pompsysteem kiezen? Gebruik dan onze productvergelijker en maak samen met je behandelaar een weloverwogen keuze. 

  • Tot drie producten met elkaar vergelijken.
  • Alle specificaties zien in 1 overzicht.
  • Alleen de verschillen aanvinken.
  • De vergelijking downloaden.
     

Vergelijken


Jouw DiabetesExpert

Onze ervaren DiabetesExperts adviseren je graag en bieden alle informatie op het gebied van insulinepompen, glucosesensoren en nieuwe technologie. Zo wordt jouw leven met diabetes weer wat makkelijker. Wil je een expert persoonlijk spreken? Plan dan een 1 op 1-tje!    

 

Contact met onze DiabetesExperts

DiabetesExpert met pomp in haar hand

Veelgestelde vragen 

Welke hulpmiddelen worden vergoed door de verzekering?  

De meeste diabetesmaterialen worden vergoed vanuit je zorgverzekering. In je zorgpolis kun je terugvinden welke hulpmiddelen vergoed worden en hoe vaak je ze krijgt. Worden je hulpmiddelen vergoed? Dan regelt Bosman voor jou de declaraties en hoef je niets voor te schieten. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. Je betaalt wel eerst het wettelijke eigen risico
 

Voor sommige hulpmiddelen, zoals insulinepompen en glucosesensoren, moet je aan bepaalde criteria voldoen om voor vergoeding in aanmerking te komen.  

 

Vergoeding insulinepompen en glucosesensoren

Wat zijn de voor- en nadelen van een insulinepomp?  

Een insulinepomp heeft veel voordelen. Je hoeft geen insuline meer te injecteren met een pen en je kunt de hoeveelheden insuline veel nauwkeuriger toedienen. Ga je sporten, uit eten of ben je ziek, dan kun je de hoeveelheid insuline makkelijk aanpassen. De ingebouwde boluscalculator berekent exact hoeveel insuline je voor een maaltijd nodig hebt. Dankzij een insulinepomp kan je HbA1c en Time in Range verbeteren. Koppel je de pomp aan een glucosesensor, dan wordt het nog eenvoudiger om je glucosewaarden stabiel te houden.
 

Een insulinepomp heeft ook nadelen. Je draagt hem 24 uur per dag aan je lichaam en dat kan voelen alsof de diabetes meer aanwezig is. Het duurt even voor alles goed is ingesteld op jouw persoonlijke behoefte. Bij een verstoring van het systeem (bijvoorbeeld een verstopt infusienaaldje) ben je sneller ontregeld. Sommige mensen krijgen huidirritatie van de pleisters. 

 

Twijfel je of een insulinepomp iets voor jou is? Bespreek het met je behandelaar. 

 

Meer over insulinepomptherapie

Wat kan ik doen aan huidirritatie door pleisters?

Elke huid is anders. Dus is het lastig aan te geven wat er aan jouw huidprobleem te doen is. Maar er zijn genoeg dingen die je kunt proberen als je huid reageert op je sensor- of infuuspleister: de pleister anders plakken, een extra laagje aanbrengen tussen je huid en de pleister of een ander soort pleister gebruiken. Met speciale crèmes kun je het huidherstel ondersteunen zodat irritaties sneller genezen. Bosman heeft verschillende producten om pleisterirritatie te voorkomen. Bovendien krijgen onze experts steeds weer nieuwe tips binnen van klanten zoals jij. Bespreek het dus met je behandelaar of neem contact op met onze klantadviseurs. 

 

Meer over oplossingen bij pleisterirritatie

Meer veelgestelde vragen

Welke pomp past bij jou?

De Kieswijzer helpt je een weloverwogen keuze te maken tussen alle merken en modellen. Zo kun je aangeven of een infusieslangetje voor jou een bezwaar is. En of je wel of geen sensor aan je pomp wilt koppelen. Onze informatie is volledig objectief en onafhankelijk. Zo wordt kiezen een stuk eenvoudiger!
 

Gebruik de Kieswijzer

Kieswijzer insulinepomp

Diabetesklanten over Bosman

Diabeteszorg
10
Diabeteszorg
8,9
2228 beoordelingen

“Heb nu een paar keer naaldjes besteld bij Bosman en ik ben zeer te spreken over de snelle verzending en zorgvuldige verpakking. Dat maak je niet vaak meer mee bij bedrijven. Alle lof voor jullie.” 

Willemien 

Wij steunen diabetesorganisaties

Bosman werkt al meer dan tien jaar samen met de Bas van de Goor Foundation. Samen laten we mensen met diabetes de positieve effecten van sport en bewegen ervaren. Ook werken we samen met onder andere het Diabetes Fonds, Stichting JDRF en DON. Deze organisaties richten zich op onderzoek naar de preventie en genezing van diabetes.

 

Meer over Bosman