Wanneer en hoeveel wondmateriaal bestellen?

 

Misschien vindt u het handig meteen een hele voorraad van hulpmiddelen aan te leggen. Maar u kunt  niet onbeperkt wondmateriaal bestellen. De zorgverzekeraar heeft hierin samen met Bosman een bepalende rol en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Op het moment dat u de hulpmiddelen voor de eerste keer nodig heeft, informeert uw verpleegkundige u hierover. Bosman helpt u verder graag bij de vraag wat u wanneer nodig heeft en met welke hoeveelheden.

 

Voor de eerste keer hulpmiddelen bestellen

De verpleegkundige wijst u meestal een leverancier toe. Maar uiteraard bepaalt u zelf bij wie u de hulpmiddelen bestelt. Dat kan Bosman dus zijn. Van ons krijgt u alle benodigde informatie. Vaak krijgt u de eerste keer van uw verpleegkundige een eerste hoeveelheid hulpmiddelen mee naar huis. Het kan ook zijn dat de verpleegkundige u naar ons doorverwijst voor de eerste bestelling. In dat geval kunt u zelf contact met ons opnemen. Mocht uw verpleegkundige u zelf bij ons aanmelden, nemen wij telefonisch contact met u op. Tijdens dit gesprek nemen we uw persoonlijke situatie en behoefte door.

 

Vervolgbestellingen

Bestellingen worden geleverd voor een periode van 14 dagen of tot uw volgende afspraak op de poli of met de huisarts. Heeft u op een eerder of later tijdstip nieuwe hulpmiddelen nodig? Dan kunt u altijd zelf contact met ons opnemen via het gratis telefoonnummer 0800 – 0662. Ook kunt u via MijnBosman.com uw nieuwe bestelling doorgeven.

 

Wanneer bestellen?

Als u een vervolgbestelling bij ons plaatst, geven wij altijd aan voor welke periode u de materialen ontvangt. Wij raden u aan om zelf nieuwe middelen te bestellen op het moment dat u de laatste verpakking opent van een middel dat u in huis heeft. Zo komt u nooit zonder te zitten.