Sportkamp 2

 

Soort: 
Sportclinic
Datum: 
13-05-2020 tot 16-05-2020
Deelnemers: 
24
Organisator: 
Bas van de Goor Foundation
Onderwerp: 
Diabetes
Doelgroep: 
Patiënten
Contactpersoon:
Bonnie le Blanc-Leeijen, communicatie@bosman.com

Bosman en de Bas van de Goor Foundation hebben de gezamenlijk missie om mensen met diabetes te informeren over de positieve effecten die sport op hen heeft en dat diabetes geen obstakel hoeft te zijn om te kunnen sporten. Daarom moedigen de Bas van de Goor Foundation en Bosman jaarlijks jongeren aan om mee te doen met diverse sportactiviteiten.

 

Als hoofdsponsor van de Bas van de Goor Foundation mag Bosman haar klanten uitnodigingen om deel te nemen aan diverse sportactiviteiten die onder leiding van zorg- en sportprofessionals worden aangeboden. De sportactiviteiten variëren van sportdagen, specifieke sportclinics (zwemmen, voetballen, basketbal, kickboks) tot 4-daagse sportkampen. Alle sportactiviteiten van de BvdGF zijn bedoeld om jongeren met diabetes, in een medisch veilige omgeving, te laten ervaren wat het effect is van een sportief leven met diabetes. Als je gedurende een lange tijd veel sport, zul je ervaren dat je bloedglucosewaarden structureel naar beneden gaan. Ook kun je je bloedglucosewaarden beter onder controle houden.

 

Het doel van de sportkampen is om kinderen met diabetes meer kennis te geven over diabetes, zodat ook zonder begeleiding de juiste keus gemaakt kan worden in hun diabetesregulatie. Tijdens het sportkamp merk je wat de effecten zijn van sport op diabetes, bijvoorbeeld dat je bloedsuikers structureel omlaag zullen gaan. Je leert hierin veel, maar stemt insulinedosering en andere aanpassingen af met de (kinder)diabetesverpleegkundige (KDVK). Zo wordt een veilige medische omgeving gecreëerd, waarin je vrij bent om te leren en hulp te vragen waar dat nodig is.

 

Dit sportkamp is voor kinderen met diabetes van 13 t/m 15 jaar.

 

Aanmelden voor dit sportkamp is niet meer mogelijk.

Geef uw reactie

Image CAPTCHA
Vul de karakters in die weergegeven worden in het plaatje.