Inlegverband

Een inlegverband is een verband met een plakstrip dat je in een nauw aansluitende onderbroek legt. Het lijkt op maandverband, maar is echt anders: in een inlegverband zijn absorptiekorreltjes verwerkt. Inlegverband is verkrijgbaar in verschillende diktes en afmetingen.
 

Anatomische inleggers

Een anatomische inlegger heeft geen plakstrip. Daarom adviseren we een nauw aansluitende onderbroek of fixatiebroekje. Een anatomisch verband is gevormd naar je lichaam. De meest absorberende inlegger kan tot wel drie liter vocht opnemen.
 

Fixatiebroekjes

Anatomische inleggers gebruik je vaak in combinatie met een fixatiebroekje. Dit is een onderbroek die ervoor zorgt dat de inlegger op de juiste plek ligt om maximaal vocht op te nemen. Hierdoor is de kans op lekkage minimaal. Fixatiebroekjes zijn meerdere malen te gebruiken. Je kunt ze gewoon wassen in de wasmachine.
 

Incontinentiebroekjes

Er zijn ook broekjes waar het absorberende materiaal al in is verwerkt. Je draagt ze en gooit ze na verzadiging weg. De broekjes hebben een elastieken band, waardoor je er zo in kunt stappen. Dit broekje lijkt op een gewone onderbroek, maar is alleen wat dikker. Je gebruikt het bij matige incontinentie.
 

Incontinentieslips

In een incontinentieslip is, net als in incontinentiebroekjes, absorberend materiaal verwerkt. Je gebruikt deze slips bij zwaardere vormen van incontinentie. Je bevestigt de slip rondom je heupen met plakstrips.  


Een ander soort slip is de flex, ook die is bedoeld voor zware incontinentie. De flex is een heupbandsysteem met daaraan een inlegverband. Het inlegverband wordt op de voorzijde van de heupband bevestigd.
 

Onderleggers

Onderleggers gebruik je in bed om je matras te beschermen. Sommige zijn wasbaar, andere zijn wegwerpvarianten. Goed om te weten: onderleggers worden alleen in uitzonderlijke gevallen vergoed. Er zijn namelijk veel andere soorten incontinentiematerialen, waardoor een extra beschermer in bed niet noodzakelijk is. De verpleegkundige van Bosman denkt hierover graag met je mee.
 

Verschillende uitvoeringen en maten 

Er zijn veel verschillende soorten incontinentiemateriaal. Bosman levert alle producten in diverse uitvoeringen, zodat we altijd een passend product voor je hebben. Je continentieverpleegkundige of de verpleegkundige van Bosman bespreekt samen met jou welke materialen het meest geschikt zijn. Dit is onder afhankelijk van de mate waarin je urine en/of ontlasting verliest en het type incontinentie dat je hebt. 


Vragen over absorberende producten?

Neem dan gerust contact met ons op, we gaan graag met je in gesprek.   

 

Ga naar contact