Jouw DiabetesExpert

Bij Bosman vind je alle hulpmiddelen die je nodig hebt voor jouw diabetes. Onze ervaren DiabetesExperts adviseren je graag en bieden alle informatie op het gebied van insulinepompen, glucosesensoren en nieuwe technologie op één plek. Zo wordt jouw leven met diabetes weer wat makkelijker. Wil je een expert persoonlijk spreken? Plan dan een 1 op 1-tje!    

 

Meer over DiabetesExperts

DiabetesExpert met pomp in haar hand

Diabetes hulpmiddelen

Hieronder zie je welke hulpmiddelen wij kunnen leveren.

Veelgestelde vragen 

Welke hulpmiddelen worden vergoed door de verzekering?  

De meeste diabetesmaterialen worden vergoed vanuit je zorgverzekering. In je zorgpolis kun je terugvinden welke hulpmiddelen vergoed worden en hoe vaak je ze krijgt. Worden je hulpmiddelen vergoed? Dan regelt Bosman voor jou de declaraties en hoef je niets voor te schieten. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. Je betaalt wel eerst het wettelijke eigen risico

 

Bij een paar verzekeringspolissen worden pomphulpmiddelen niet vergoed:

  • ZieZo Basis en ZieZo Selectief van Zilveren Krui
  • Zorgverzekering Basis van FBTO
  • Zorg Compact van Interpolis

Uiteraard kun je bij deze verzekeringen bij ons wél terecht voor bloedglucosemeters en teststrips, prikpennen en lancetten, insulinepennen en glucosesensoren (FreeStyle Libre 2 en CGM-sensoren).

 

Voor sommige hulpmiddelen, zoals insulinepompen en glucosesensoren, moet je aan bepaalde criteria voldoen om voor vergoeding in aanmerking te komen.  

 

Meer over de vergoeding van insulinepompen en glucosesensoren

Wat zijn de voor- en nadelen van een insulinepomp?  

Een insulinepomp heeft veel voordelen. Je hoeft geen insuline meer te injecteren met een pen en je kunt de hoeveelheden insuline veel nauwkeuriger toedienen. Ga je sporten, uit eten of ben je ziek, dan kun je de hoeveelheid insuline makkelijk aanpassen. De ingebouwde boluscalculator berekent exact hoeveel insuline je voor een maaltijd nodig hebt. Dankzij een insulinepomp kan je HbA1c en Time in Range verbeteren. Koppel je de pomp aan een glucosesensor, dan wordt het nog eenvoudiger om je glucosewaarden stabiel te houden.
 

Een insulinepomp heeft ook nadelen. Je draagt hem 24 uur per dag aan je lichaam en dat kan voelen alsof de diabetes meer aanwezig is. Het duurt even voor alles goed is ingesteld op jouw persoonlijke behoefte. Bij een verstoring van het systeem (bijvoorbeeld een verstopt infusienaaldje) ben je sneller ontregeld. Sommige mensen krijgen huidirritatie van de pleisters. 

 

Twijfel je of een insulinepomp iets voor jou is? Bespreek het met je behandelaar. 

 

Meer over insulinepomptherapie 

Wat kan ik doen aan huidirritatie door pleisters?

Elke huid is anders. Dus is het lastig aan te geven wat er aan jouw huidprobleem te doen is. Maar er zijn genoeg dingen die je kunt proberen als je huid reageert op je sensor- of infuuspleister: de pleister anders plakken, een extra laagje aanbrengen tussen je huid en de pleister of een ander soort pleister gebruiken. Met speciale crèmes kun je het huidherstel ondersteunen zodat irritaties sneller genezen. Bosman heeft verschillende producten om pleisterirritatie te voorkomen. Bovendien krijgen onze experts steeds weer nieuwe tips binnen van klanten zoals jij. Bespreek het dus met je behandelaar of neem contact op met onze klantadviseurs. 

 

Meer over oplossingen bij pleisterirritatie

Meer veelgestelde vragen

Diabetesklanten over Bosman

Diabeteszorg
10
Diabeteszorg
8,8
2060 beoordelingen

“Heb nu een paar keer naaldjes besteld bij Bosman en ik ben zeer te spreken over de snelle verzending en zorgvuldige verpakking. Dat maak je niet vaak meer mee bij bedrijven. Alle lof voor jullie.” 

Willemien 


Wij steunen diabetesorganisaties

Bosman werkt al meer dan tien jaar samen met de Bas van de Goor Foundation. Samen laten we mensen met diabetes de positieve effecten van sport en bewegen ervaren. Ook werken we samen met onder andere het Diabetes Fonds, Stichting JDRF en DON. Deze organisaties richten zich op onderzoek naar de preventie en genezing van diabetes.

 

Meer over Bosman