Zorg voor schone handen

Voor de meting is een druppel bloed uit je vingertop nodig. Daarvoor gebruik je een prikpen waarin je een lancet (naaldje) plaatst. Was eerst je handen voor je gaat prikken; als er nog suiker op je vingers zit krijg je een te hoge uitslag. Zeep is niet per se nodig, omdat geparfumeerde zeep invloed kan hebben op de meting. Gebruik geen desinfecterende gel of handalcohol, ook die kunnen de meting beïnvloeden. Ben je niet in de gelegenheid om je handen te wassen? Dan kun je ook de eerste druppel bloed wegvegen en de tweede druppel gebruiken voor de meting. 

Hoe werkt een diabetes teststrip?

Een diabetes teststrip is een smal stripje met een elektrode. Aan het eind zit een absorberend laagje dat bloed op kan nemen. Dit stripje plaats je in de bloedglucosemeter. Het absorberende laagje op de strip zuigt snel en gemakkelijk het druppeltje bloed op. De meter geeft na 3 tot 5 seconden de bloedglucosewaarde weer. 

Zo doe je een vingerprik

Doe eerst de teststrip in de bloedglucosemeter. Prik daarna met de prikpen in de zijkant van je vingertop, dat is minder pijnlijk dan precies op het topje. Hou het druppeltje bloed dat tevoorschijn komt tegen de teststrip in de bloedglucosemeter. De bloedglucosewaarde wordt dan gemeten. 

Verschillende bloedglucosemeters

Er zijn meerdere bloedglucosemeters. Iedere meter heeft zijn eigen kenmerken. Bosman levert verschillende merken en typen bloedglucosemeters. Overleg met je behandelaar welke bloedglucosemeter het beste aansluit bij jouw behandeling.  
 

Bekijk alle bloedglucosemeters

 

Verschillende teststrips

Bosman heeft verschillende typen en merken diabetes teststrips. Welke merk en type je nodig hebt, is afhankelijk van de bloedglucosemeter die je gebruikt. 

 


Vragen over bloedglucose meten?

Neem dan gerust contact met ons op, we gaan graag met je in gesprek.   

 

Ga naar contact