Bestellen

Hoe kan ik bestellen?

Bij Bosman bestel je je hulpmiddelen op de manier die voor jou het prettigst is: via onze periodieke bestelservice, telefonisch, of via Mijn Bosman. De eerste bestelling plaatst je zorgverlener meestal voor je. Je vervolgbestellingen plaats je zelf. Hulpmiddelen voor wondzorg kun je alleen telefonisch bestellen.  

Wat zijn de voordelen van bestellen bij Bosman?

Bij Bosman zetten we alles op alles, zodat jij het beste uit jouw dag kunt halen. Onze experts staan altijd klaar om hun kennis en expertise te delen. Zo hou jij de regie en kun je kiezen voor het hulpmiddel dat het beste bij jou past.

 

Dit zijn onze voordelen: 

  • Op werkdagen besteld, morgen in huis: bestel je op werkdagen online voor 21.00 uur of telefonisch voor 17.00 uur, dan ontvang je jouw bestelling meestal de volgende dag.
  • Ons team van verpleegkundig experts staat voor je klaar: onze experts hebben jarenlange ervaring en volgen nieuwe ontwikkelingen op de voet. Zij gaan graag met jou in gesprek om antwoord te geven op al jouw vragen. Dat kan telefonisch of in een videogesprek tijdens een 1 op 1-tje.
  • Wij leveren álle insulinepompen en glucosesensoren: bosman levert pompen en sensoren van alle merken die worden vergoed door de zorgverzekeraars. Voor hoogwaardige diabetestechnologie en de beste diabeteszorg ben je bij ons dus aan het juiste adres. 
  • 24/7 bereikbaar bij spoedgevallen: heb je acuut hulpmiddelen nodig? Wij zijn altijd telefonisch bereikbaar. 24 uur per dag, 7 dagen per week. 
  • Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland. Daardoor kunnen we jouw hulpmiddelen meestal rechtstreeks declareren. Jij hoeft niets te doen. Wel zo makkelijk. 
Hoe weet ik wat ik moet bestellen?

Je arts, verpleegkundige of verpleegkundig expert van Bosman bepaalt welke hulpmiddelen je nodig hebt. Blijkt in de praktijk dat de gekozen producten niet bevallen of niet bij je passen? Dan kijken we wat we voor je kunnen doen om hierin verandering te brengen. 

Meer veelgestelde vragen

Periodieke bestelservice

Wat is de periodieke bestelservice?

Dankzij de periodieke bestelservice heb je jouw hulpmiddelen altijd op tijd in huis. Een week voor de volgende levering ontvang je een e-mail of sms-bericht van Bosman, met een link naar jouw persoonlijke online bestelpagina. Daar staat je bestelling al klaar. Controleer je bestelling en kies de gewenste leverdatum. Wij regelen vervolgens de rest!   

 

Meer over de periodieke bestelservice 

Hoe meld ik mij aan voor de periodieke bestelservice?

Door dit formulier in te vullen.

Wat moet ik doen als ik meer of minder materiaal ga gebruiken?

Neem dan contact op met onze klantenservice. Onze klantadviseur bespreekt samen met jou de gewenste hoeveelheid en de leveringsfrequentie. 

Meer veelgestelde vragen

Mijn Bosman

Hoe kan ik bestellen via Mijn Bosman?

Om jouw bestelling online door te geven, heb je een account nodig van Mijn Bosman. Als je dat hebt aangemaakt, krijg je een persoonlijke bestelomgeving. Bij het plaatsen van iedere bestelling beantwoord je enkele vragen over het gebruik van de hulpmiddelen. De website berekent vervolgens het benodigde aantal hulpmiddelen. Jij ontvangt de producten en wij declareren ze direct bij jouw zorgverzekeraar.   

 

Declareer je je hulpmiddelen liever zelf of kom je niet in aanmerking voor een vergoeding? Dan kun je direct online bestellen en veilig betalen met iDEAL of creditcard. 

 

Meer over Mijn Bosman 

Hoe wijzig ik mijn contactgegevens in Mijn Bosman?

Via ‘Mijn profiel’ pas je jouw contactgegevens aan, zoals je e-mailadres, telefoonnummer of woonadres. 

Ik ben mijn inloggegevens vergeten. Wat nu?

Ben je je wachtwoord vergeten? Dan kun je dat opnieuw instellen via deze link. Weet je je e-mailadres of telefoonnummer niet meer? Neem dan contact op met de klantenservice.

Meer veelgestelde vragen

Levering en retourneren

Wanneer kan ik de levering van mijn bestelling verwachten?

Als jouw medische hulpmiddelen op voorraad zijn en je voor 21.00 uur online bestelt, verwerken we je bestelling nog dezelfde werkdag. Telefonisch bestellen kan tot 17.00 uur. PostNL levert de bestelling meestal de volgende dag.

Kan ik zelf bepalen wanneer mijn bestelling wordt bezorgd?

Ja. Je geeft bij een bestelling aan op welke dag je die wilt ontvangen. 

Kan ik mijn bestelling volgen?

Ja. Hiervoor hebben we wel je e-mailadres nodig. Je krijgt dan op de avond van de bestelling een e-mail van PostNL met de track-and-tracegegevens. Zo kun je eenvoudig je pakket volgen en weet je wanneer je de bezorger kunt verwachten. Je kunt je e-mailadres doorgeven aan onze klantenservice

Meer veelgestelde vragen

Vergoeding en machtiging

Welke hulpmiddelen vergoedt mijn zorgverzekeraar?

Medische hulpmiddelen voor continentiezorg, katheterzorg, stomazorg, wondzorg en diabetes vallen onder de basisverzekering. Ze worden dus door de zorgverzekeraar vergoed. Let wel goed op, want vaak gaat dit ten koste van je eigen risico. Controleer daarom goed jouw polisvoorwaarden. Bijna alle zorgverzekeraars hebben eigen richtlijnen voor het vergoeden van de hulpmiddelen.  

Meer over vergoeding en machtiging

Hoe betaal ik voor hulpmiddelen die niet worden vergoed?

Wanneer je de bestelling telefonisch plaatst, ontvang je een factuur. Wanneer je via Mijn Bosman bestelt, betaal je via iDEAL of creditcard. 

Kan Bosman mijn rekeningen rechtstreeks bij mijn zorgverzekeraar declareren?

Dat kan alleen bij hulpmiddelen waarvoor we een geldige machtiging hebben. Hulpmiddelen waarvoor je zorgverzekeraar geen machtiging aan Bosman afgaf, kun je op eigen rekening bestellen. Deze rekening declareer je vervolgens zelf bij je zorgverzekeraar. Of deze vergoed wordt, is afhankelijk van je verzekeringspakket en het eventueel nog openstaande eigen risico. 

 

Meer over vergoeding en machtiging

Waar vind ik de formulieren om een machtiging aan te vragen?

Je vindt de formulieren op de pagina Vergoeding en Machtiging

Meer veelgestelde vragen

Mijn gegevens

Hoe gaat Bosman om met mijn privacy?

We hebben de belangrijke taak om jouw privacy zorgvuldig te beschermen. In onze privacyverklaring leggen wij uit welke gegevens we precies verwerken, wat we ermee doen, hoelang we jouw gegevens bewaren en waarom we cookies gebruiken. Ook geven we inzicht in jouw rechten over het gebruik van je gegevens.   

Welke gegevens heeft Bosman van mij nodig?

Bosman heeft een aantal gegevens nodig om jouw hulpmiddelen te leveren en te declareren. Bijvoorbeeld je geboortedatum en je burgerservicenummer (bsn). Daarnaast doorlopen we vragen over het gebruik van de hulpmiddelen. Deze vragen zijn verplicht vanuit de zorgverzekeraar.  

 

Wil je weten welke gegevens we vastleggen, voor welke doeleinden we dat doen en hoe je bezwaar maakt? Lees dan onze privacyverklaring

Hoe kan ik mijn persoonlijke gegevens wijzigen?

Persoonlijke gegevens, zoals woonadres, telefoonnummer, e-mailadres of zorgverzekeraar, geef je door aan onze klantenservice. Onze klantadviseur helpt je verder.

Meer veelgestelde vragen

Garantie en reparatie

Wat houdt de garantieservice in?

Als jouw bloedglucosemeter, insulinepomp, insulinepen of prikpen defect is of gestolen wordt, dan zorgen wij direct voor een alternatief. We vragen jou om de eventuele kosten terug te vragen aan de verzekering. Of wij regelen de vergoeding bij de fabrikant. Mochten die twee opties niet lukken, dan nemen wij de kosten voor onze rekening. Jij hoeft hier niets voor te betalen en ook geen rekening te houden met een eigen risico. De garantieservice is gratis.  

Hoe werkt de garantieservice?

Bij een defect of diefstal neem je contact op met onze klantenservice. Onze klantadviseur zorgt ervoor dat je een vervangende meter, pomp of pen ontvangt. Gaat het om een technisch defect aan de insulinepomp? Dan kun je doorverwezen worden naar de fabrikant van de pomp.  

Wanneer geldt de garantieservice?

De garantieservice gaat direct in zodra je de bloedglucosemeter, insulinepen of prikpen bij ons bestelt. Wanneer je langer dan een halfjaar de materialen die bij je insulinepomp horen door ons laat verzorgen, geldt deze service ook voor je insulinepomp. 

Meer veelgestelde vragen