Hoe kan ik bestellen?

Bij Bosman bestel je je hulpmiddelen op de manier die voor jou het prettigst is: via onze periodieke bestelservice, telefonisch, of via Mijn Bosman. De eerste bestelling plaatst je zorgverlener meestal voor je. Je vervolgbestellingen plaats je zelf. Hulpmiddelen voor wondzorg kun je alleen telefonisch bestellen.  

Wat zijn de voordelen van bestellen bij Bosman?

Bij Bosman zetten we alles op alles, zodat jij het beste uit jouw dag kunt halen. Onze experts staan altijd klaar om hun kennis en expertise te delen. Zo hou jij de regie en kun je kiezen voor het hulpmiddel dat het beste bij jou past.

 

Dit zijn onze voordelen: 

  • Op werkdagen besteld, morgen in huis: bestel je op werkdagen online voor 21.00 uur of telefonisch voor 17.00 uur, dan ontvang je jouw bestelling meestal de volgende dag.
  • Ons team van verpleegkundig experts staat voor je klaar: onze experts hebben jarenlange ervaring en volgen nieuwe ontwikkelingen op de voet. Zij gaan graag met jou in gesprek om antwoord te geven op al jouw vragen. Dat kan telefonisch of in een videogesprek tijdens een 1 op 1-tje.
  • Wij leveren álle insulinepompen en glucosesensoren: bosman levert pompen en sensoren van alle merken die worden vergoed door de zorgverzekeraars. Voor hoogwaardige diabetestechnologie en de beste diabeteszorg ben je bij ons dus aan het juiste adres. 
  • 24/7 bereikbaar bij spoedgevallen: heb je acuut hulpmiddelen nodig? Wij zijn altijd telefonisch bereikbaar. 24 uur per dag, 7 dagen per week. 
  • Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland. Daardoor kunnen we jouw hulpmiddelen meestal rechtstreeks declareren. Jij hoeft niets te doen. Wel zo makkelijk. 
Hoe weet ik wat ik moet bestellen?

Je arts, verpleegkundige of verpleegkundig expert van Bosman bepaalt welke hulpmiddelen je nodig hebt. Blijkt in de praktijk dat de gekozen producten niet bevallen of niet bij je passen? Dan kijken we wat we voor je kunnen doen om hierin verandering te brengen. 

Hoe plaats ik online een bestelling?

Om jouw bestelling online door te geven, heb je een account nodig van Mijn Bosman. Als je dat hebt aangemaakt, krijg je een persoonlijke bestelomgeving. Bij het plaatsen van iedere bestelling beantwoord je enkele vragen over het gebruik van de hulpmiddelen. De website berekent vervolgens het benodigde aantal hulpmiddelen. Jij ontvangt de producten en wij declareren ze direct bij jouw zorgverzekeraar.   

 

Declareer je je hulpmiddelen liever zelf of kom je niet in aanmerking voor een vergoeding? Dan kun je direct online bestellen en veilig betalen met iDEAL of creditcard. 

 

Meer over Mijn Bosman

Waar kan ik mijn bestelling laten bezorgen?

Je kunt je bestelling op ieder gewenst adres in Nederland laten bezorgen. Dat kan ook bij een van de ruim 2.000 afhaallocaties van PostNL: je haalt je bestelling dan op wanneer dat jou het beste uitkomt. 

Wordt mijn bestelling gratis thuisbezorgd?

Sommige producten wel. Hulpmiddelen die jouw zorgverzekeraar vergoedt, worden gratis thuisbezorgd door PostNL. Bestaat jouw bestelling alleen maar uit producten die niet vergoed worden? Dan betaal je wel verzendkosten: € 4,95,- per bestelling. Bij bestellingen van meer dan € 50,- vervallen de verzendkosten. 

Wat moet ik doen als ik vandaag nog hulpmiddelen nodig heb?

Neem dan contact op met onze klantenservice. Onze klantadviseur bekijkt hoe we de hulpmiddelen zo snel mogelijk bij je kunnen krijgen.