Hoe werkt Mijn Bosman? 

Als je een account aanmaakt voor Mijn Bosman, krijg je een persoonlijke bestelomgeving. Bij het plaatsen van iedere bestelling beantwoord je enkele vragen over het gebruik van de hulpmiddelen. De website berekent vervolgens het benodigde aantal hulpmiddelen. Jij ontvangt de producten en wij declareren ze direct bij jouw zorgverzekeraar. Wel zo makkelijk! 

 

Declareer je je hulpmiddelen liever zelf of kom je niet in aanmerking voor een vergoeding? Dan kun je direct online bestellen en veilig betalen met iDEAL of creditcard. 

Veelgestelde vragen

Hoe wijzig ik mijn contactgegevens in Mijn Bosman?

Via ‘Mijn profiel’ pas je jouw contactgegevens aan, zoals je e-mailadres, telefoonnummer en woonadres. 

Ik ben mijn inloggegevens vergeten. Wat nu?

Ben je je wachtwoord vergeten? Dan kun je dat opnieuw instellen via deze link. Weet je je e-mailadres of telefoonnummer niet meer? Neem dan contact op met de klantenservice.

Ik zie geen gegevens in ‘Mijn profiel’. Wat nu?

Het kan zijn dat je jouw registratie nog niet hebt voltooid, waardoor je je gegevens nog niet ziet. Na het registreren ontvang je een e-mail met een link. Daarmee voltooi je jouw registratie. Heb je deze mail niet ontvangen of is de link niet meer geldig? Vraag dan op de pagina ‘Mijn profiel’ een nieuwe mail aan. 

 

Ben je geregistreerd, maar zie je nog steeds geen gegevens? Dan kan het zijn dat je eerder aangaf dat Bosman de vergoedbare hulpmiddelen rechtstreeks declareert bij de zorgverzekeraar. We hebben even de tijd nodig om de gegevens te controleren. Zodra het account helemaal gereed is, ontvang je hierover een automatische e-mail. 

Meer veelgestelde vragen