Wond hulpmiddelen

Hieronder zie je welke hulpmiddelen wij kunnen leveren. 

Veelgestelde vragen

Welke hulpmiddelen worden vergoed door de verzekering? 

Of de materialen voor je wond wel of niet vergoed worden, hangt af van de duur van de genezing. Duurt die langer dan 21 dagen, dan heb je een complexe wond. Hulpmiddelen voor een complexe wond worden vergoed door je zorgverzekeraar. Is je wond binnen 21 dagen genezen? Dan heb je een acute wond. Je betaalt je materialen dan zelf. Dat is zo bepaald in de zorgverzekeringswet.  

 

Meer over vergoedingen

Wat als ik mijn materialen met spoed nodig heb?

Plaats je jouw bestelling voor wondmaterialen telefonisch voor 17.30 uur, dan geven wij jouw pakket diezelfde dag nog mee aan PostNL. Meestal ontvang je de bestelling de volgende werkdag al thuis. Ook op zaterdag. Bezorging is gratis. 

Heb je met spoed hulpmiddelen nodig voor de verzorging van je wond? Dan kun je ons ook buiten kantooruren bereiken, zelfs op zondag en feestdagen. Bel 0800 – 0662 en bespreek jouw situatie persoonlijk met een van onze klantadviseurs. Als het nodig is zorgen wij ervoor dat je jouw hulpmiddelen dezelfde dag nog in huis hebt.  

Kan ik zelf iets doen om mijn wond sneller te laten genezen? 

Natuurlijk is een goede behandeling van je wond een van de belangrijkste factoren voor de genezing. Maar daarnaast kun je zelf ook een aantal dingen doen om die genezing te stimuleren. Zoals zorgen dat je een goede conditie hebt, en kiezen voor een gezonde leefstijl met de juiste voeding. Daarnaast is voldoende water drinken ook belangrijk. 

 

Meer over leefstijl bij een wond

Meer veelgestelde vragen

Klantenbeoordeling in tekstballon, man zittend achter laptop

Klanten over Bosman

“De bestellingen komen altijd binnen de afgesproken datum binnen en bij vragen word ik deskundig geholpen door een vriendelijke medewerker.”

Marco