Korte rek zwachtel

Korte rek zwachtels zijn gemaakt van katoenvezels en rekken ongeveer 30% tot 60% uit. Korte rek zwachtels kun je meerdere malen gebruiken. Daarom moeten de zwachtels na elke wisseling uitgewassen worden. Je kunt ze wassen op 30, 40 of 60 graden. Gebruik vloeibaar wasmiddel zonder wasverzachter. Als er veel wondvocht in de zwachtels zit, mogen ze ook op 90 graden gewassen worden. 

Hoe werkt een korte rek zwachtel?

Korte rek zwachtels geven krachtige druk op de kuitspier wanneer je in beweging bent. In rust is de druk relatief laag. 

Lange rek zwachtel

Lange rek zwachtels zijn gemaakt van katoen, viscose en/of polyurethaanelastomeer.  
De zwachtels bevatten elastische vezels die tot ongeveer 140% tot 300% van hun oorspronkelijke lengte uitrekken. Lange rek zwachtels kun je meerdere malen gebruiken. Daarom moeten de zwachtels na elke wisseling uitgewassen worden. Je kunt ze wassen op 30, 40 of 60 graden. Gebruik vloeibaar wasmiddel zonder wasverzachter. Als er veel wondvocht in de zwachtels zit, mogen ze ook op 90 graden gewassen worden. 

Hoe werkt een lange rek zwachtel?

Lange rek zwachtels geven relatief weinig druk als je beweegt, maar juist veel als je stilzit of ligt. Deze zwachtels zijn bedoeld voor patiënten in rust. ‘s Nachts worden lange rek zwachtels verwijderd. 

Meerlaags compressie systeem

Meerlaagse compressie systemen zijn er in verschillende soorten en maten. Ze hebben allemaal hun eigen eigenschappen. Het voordeel is dat deze zwachtels minder snel afzakken. De zwachtels zijn niet herbruikbaar, je gooit ze weg na gebruik. 

Hoe werkt een meerlaags compressie syteem?

Meerlaagse compressie systemen zijn een combinatie van zwachtels met korte en lange rek. Samen zorgen die voor een middelhoge rustdruk. Ze zijn bedoeld om 7 dagen aanhoudende compressie aan het been te geven.  

Zinklijm zwachtel

Zinklijm zwachtels zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. De zwachtels zijn gedrenkt in zinkpasta. Ze mogen niet nat worden tijdens het douchen, want dan verliezen ze hun functie. Zinklijmzwachtels kunnen in principe 1 week blijven zitten en kunnen niet opnieuw worden gebruikt. 

Hoe werkt een zinklijm zwachtel?

Een zinklijmzwachtel droogt uit, net als een gipsverband. Daardoor wordt het geheel stijf. De zwachtel heeft een verkoelende invloed op een geïrriteerde huid.  
Door een zinklijm zwachtel aan te leggen wordt het weefsel gecomprimeerd en tegelijk wordt er tegendruk uitgeoefend op de spieren. Dit verbetert niet alleen de bloedcirculatie en ontstuwing, maar stabiliseert ook het omwikkelde gewricht. De zinklijm zwachtel wordt direct op de huid aangebracht, zonder buisverband en polstermateriaal.


Vragen over compressie therapie?

Neem dan gerust contact met ons op, we gaan graag met je in gesprek.   

 

Ga naar contact