Continentie hulpmiddelen

Hieronder vind je welke hulpmiddelen wij kunnen leveren. 


Jouw ContinentieExpert

Bij Bosman vind je alle hulpmiddelen die je nodig hebt bij incontinentie. Onze ervaren ContinentieExperts adviseren je graag. Ze kunnen je helpen bij vragen over het gebruik van materialen, denken met je mee en geven je advies en praktische tips. Zo wordt jouw leven met een incontinentie weer wat makkelijker. Wil je een expert persoonlijk spreken? Plan dan een 1 op 1-tje!

Contact met onze ContinentieExperts

Continentie Expert vrouw met rood shirt aan

Veelgestelde vragen

Welke continentie materialen heb ik nodig?

Er bestaan allerlei soorten continentiemateriaal. Welke materialen je nodig hebt, hangt af van het type incontinentie en hoeveel urine- en/of ontlasting je verliest.  


In veel gevallen zul je absorberend incontinentiemateriaal gaan gebruiken. Daarin zitten absorberende korreltjes die ervoor zorgen dat urine of ontlasting goed opgenomen wordt en niet ontsnapt. Ook voorkomen die korreltjes dat er nare geurtjes ontstaan. 


Kun je niet meer plassen, dan wordt er in het ziekenhuis een katheter aangelegd. Via een dun, buigzaam slangetje wordt je urine vanuit je blaas naar buiten geleid. Je gebruikt een katheter samen met een urine-opvangzak

Heb je ontlastingsincontinentie, dan moet je misschien darmspoelingen doen. Daarvoor bestaan handspoelsets en irrigatiepompen.

 
Welke materialen je gaat gebruiken, wordt altijd in overleg met je arts bepaald. Bosman heeft een breed assortiment aan incontinentiemateriaal. We helpen je altijd de spullen te vinden die passen bij jou en bij jouw leven.

 

Meer over incontinentie materialen

Welke continentie hulpmiddelen worden vergoed door de verzekering?

Urologische hulpmiddelen (zoals een katheter) krijg je vergoed uit je basisverzekering. Absorberend incontinentiemateriaal krijg je ook vergoed uit je basisverzekering als je het materiaal voor langere tijd moet gebruiken. Er wordt daarbij een andere termijn aangehouden voor urine-incontinentie dan voor ontlastingsincontinentie: 

  • Bij verlies van urine krijg je de materialen vergoed als de incontinentie langer dan twee maanden aanhoudt. 
  • Bij verlies van ontlasting krijg je de materialen vergoed als de incontinentie langer dan twee weken aanhoudt. 

Bosman heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Dat betekent dat wij de geleverde materialen rechtstreeks bij jouw zorgverzekeraar declareren. Daarvoor hebben we wel een machtiging van je behandelaar nodig. 

 

Meer over vergoedingen 

Wanneer ga je met incontinentie naar de uroloog?

Als het niet meer lukt om te plassen, of als plassen moeilijk gaat, kan de huisarts je verwijzen naar de uroloog. Deze specialist houdt zich bezig met stoornissen, onderzoeken en behandeling van de urinewegen. Problemen met plassen kunnen verschillende oorzaken hebben. Prostaatproblemen bijvoorbeeld, nierinfecties of blaasstenen. Er kan ook een neurologische oorzaak zijn: het signaal om te plassen wordt dan niet meer doorgegeven aan je hersenen. 

Sommige urologische aandoeningen kunnen ook incontinentie veroorzaken. De uroloog zal bekijken waar de problemen vandaan komen en wat eraan te doen is. 

 
Meer over urologie 

Meer veelgestelde vragen

Continentie klanten over Bosman

Continentiezorg
10
Continentiezorg
8,9
1718 beoordelingen

“Prettig contact mee op te nemen of online een bestelling te plaatsen. Veel kennis van producten, snelle levering.” 

Anja