Injectienaalden voor toedienen insuline

 

Als u diabetes heeft en afhankelijk bent van insuline, moet u uzelf insuline toedienen. Dat kan op verschillende manieren: met behulp van een insulinepen, een insulinespuit (met vaste naald) of via een insulinepomp. Dient u insuline toe via een insulinepen dan heeft u ook injectienaalden nodig, of liever gezegd pennaalden. 

 

Hoe werkt een insulinepen?

Een insulinepen is een soort spuit waarmee u insuline kunt injecteren. Deze pen lijkt - zoals de naam al aangeeft - op een pen waarmee u schrijft, maar heeft aan het uiteinde een hele dunne naald die u er voor elke toediening zelf op kunt bevestigen. Op de insulinepen zit een knopje waarmee u het benodigd aantal eenheden insuline instelt. U prikt dan het naaldje net onder uw huid, waarna u uzelf de insuline toedient.  

 

Hoe werkt een insulinespuit?

Een insulinespuit is als het ware een 2-in-1-wegwerpsysteem, dus een naald en injectiespuit in 1 die u maar eenmalig kunt gebruiken en na gebruik deponeert in een naaldencontainer. De naald zit dus aan de injectiespuit vast en de spuit dient u voor gebruik zelf te vullen met de juiste hoeveelheid insuline.

 

Vergoeding injectienaalden

De meeste diabetesmaterialen worden vergoed vanuit de basisverzekering. Bosman heeft contracten met nagenoeg alle zorgverzekeraars, wat betekent dat wij uw geleverde materialen rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar kunnen declareren. Wilt u weten of in uw situatie hulpmiddelen vergoed worden en wat de voorwaarden zijn, kijk dan op de pagina Vergoeding van uw diabetesmaterialen.

 

Injectienaalden bestellen

Bosman heeft diverse typen en merken insulinepennen, pennaalden en insulinespuiten. Wilt u meer informatie over ons assortiment? Bel onze medewerkers van de Klantenservice op het gratis telefoonnummer 0800-0662. Zij helpen u graag verder. Wilt u direct pennaalden of insulinespuiten bestellen, ga dan naar MijnBosman.com. Zijn de producten op voorraad en bestelt u voor 21:00 uur op een werkdag, dan kunnen ze de volgende werkdag al geleverd worden. U kunt uiteraard ook een andere bezorgdatum kiezen die u beter uitkomt. 

 

Bestel naalden en spuiten

Naar MijnBosman.com

Geef uw reactie

Image CAPTCHA
Vul de karakters in die weergegeven worden in het plaatje.