Voeding bij diabetes

 

Misschien denkt u dat u ineens heel streng op uw eten moet letten als u diabetes heeft. En dat u helemaal geen producten meer mag hebben waar suiker in zit. Gelukkig is dat niet waar. Maar alert zijn op voeding is wel belangrijk. Wat mag u wel en niet eten als u diabetes heeft?

 

Gezond en lekker!

U mag alles eten met diabetes. U hoeft geen streng dieet te volgen of alleen maar suikervrij te eten. Maar het is wel heel belangrijk dat u gezond en gevarieerd eet. Dat is natuurlijk iets wat iedereen zou moeten doen. Maar met diabetes is gezond eten een voorwaarde om u fitter en gezonder te voelen. Zo voorkomt u hart- en vaatziekten. En gelukkig gaan gezond eten en lekker eten prima samen.

 

Wat is gezond eten met diabetes?

U mag eigenlijk alles wel eten en drinken bij diabetes. Maar hieronder staat een aantal aandachtspunten waar u op moet letten als u diabetes heeft:

 

 • Eet met regelmaat: elke dag drie maaltijden en een paar kleine tussendoortjes. Regelmatig kleine hoeveelheden eten helpt om schommelingen in de bloedsuikerspiegel te voorkomen. Dit is afhankelijk van het soort insuline dat wordt gebruikt en hoe vaak per dag er insuline wordt toegediend.
 • Doe rustig aan met de koolhydraten. Uit recent onderzoek blijkt namelijk dat de vermindering van de inname van koolhydraten de bloedglucosewaarden kan verbeteren en de schommelingen hierin kan verminderen. Kijk voor meer informatie over dit onderzoek op de website van De Voedelzandloper van dr. Kris Verburgh. Lees ook het blogartikel van Brigiet Brink ‘Suikervrij of koolhydraatarm eten?’
 • Eet zo min mogelijk verzadigd vet. Dat helpt hart- en vaatziekten te voorkomen. Onverzadigd vet zit in (olijf)olie, vloeibare margarine of vloeibaar frituurvet. Goede vetten zitten ook in noten, vis, avocado en olijven.
 • Zorg voor een gezond gewicht. Dat heeft een gunstig effect op de bloedsuikerspiegel.
 • Gebruik suiker met mate. Dat helpt ook om op gewicht te blijven. Lees meer over snoepen met diabetes.
 • Eet voldoende voedingsvezels. Vezels uit fruit, groente en peulvruchten zijn gunstig voor uw bloedsuiker- en cholesterolgehalte.
 • Drink alcohol met mate. Neem niet meer dan twee glazen alcohol per dag. Alcohol kan uw bloedsuikerspiegel ontregelen.

 

Mocht uw suikerspiegel toch ontregeld raken en u krijgt een hypo, gebruik dan producten zoals Hypio-Fit om de hypo snel te laten verdwijnen.

 

Maak een einde aan uw hypo

Mocht u een hypo krijgen, dan kan Hypio-Fit uitkomst bieden. Hypio-Fit is een vloeibare glucoseoplossing die snel in het bloed wordt opgenomen, waardoor de hypo snel verdwijnt. De sachets zijn 3 jaar houdbaar bij een temperatuur tussen 5 en 60 graden Celcius en zijn makkelijk mee te nemen. Aan de glucoseoplossing zijn geen conserveringsmiddelen en kleurstoffen toegevoegd en de smaakstoffen zijn van natuurlijke oorsprong. Ook als u een glutenallergie of -intolerantie heeft, kunt u Hypio-Fit met een gerust hart innemen want de oplossing is 100% glutenvrij.

 

  Wilt u Hypio-Fit bestellen? Ga dan naar MijnBosman.com of neem telefonisch contact op met onze medewerkers van de Klantenservice op het gratis nummer 0800-0662. Zij helpen u graag.

   

  Bestel Hypio-Fit

  Naar MijnBosman.com