FreeStyle Libre | Flash Glucose Monitoring

 

Op de juiste hulpmiddelen moet u altijd kunnen rekenen. Daarom is Bosman continu op zoek naar vernieuwende producten en diensten die uw kwaliteit van leven verbeteren. Sinds 2018 wordt Flash Glucose Monitoring (FGM), zoals FreeStyle Libre voor een aantal groepen mensen met diabetes vergoed en is dit product verkrijgbaar bij Bosman. In 2019 heeft het Zorginstituut Nederland onderzoek gedaan naar het effect van het gebruik van FGM. Dit met als doel om te bepalen of de doelgroep van mensen met diabetes die in aanmerking komen voor FGM kan worden uitgebreid.  

 

Verbreding vergoeding FreeStyle Libre/ FGM

De conclusie van het onderzoek is dat FGM zoals FreeStyle Libre een geschikt hulpmiddel is voor de volgende mensen:

 

  • Alle diabetes type 1 patiënten die behandeld worden met insuline (ongeacht het insulineschema);
  • Alle patiënten met type 2 diabetes die behandeld worden met een intensief insulineschema (4 x of meer per dag insuline injecteren of gebruik van een insulinepomp*);
  • Zwangere vrouwen met bestaande diabetes type 2 die insuline gebruiken maar geen intensief insulineschema hebben;
  • Vrouwen met zwangerschapswens bij een preconceptionele diabetes type 2 die insuline gebruiken maar geen intensief insulineschema hebben.

 

Uw behandelteam stelt vast of u in aanmerking komt voor FreeStyle Libre/ FGM.

 

*Bij het gebruik van een insulinepomp waarbij de rt-CGM expliciet onderdeel uitmaakt van die toepassing kan er geen aanspraak op FGM gemaakt worden (hybrid closed loop zoals Medtronic Minimed 670G insulinepomp).

 

Heeft u interesse in FreeStyle Libre/ FGM?

Als klant ontvangt u automatisch van ons een brief of e-mail, waarna u aan kunt geven of u interesse hebt in FreeStyle Libre/ FGM. Bent u nog geen klant van Bosman en denkt u in aanmerking te komen voor FreeStyle Libre/ FGM? Dan verwijzen wij u naar www.mijnbosman.com/registratie/contact om uw interesse aan te geven.

In alle gevallen stelt het behandelteam vast of u in aanmerking komt voor FreeStyle Libre/ FGM. Na goedkeuring van uw behandelteam gaan we voor u aan de slag en houden we u op de hoogte van de status van uw verzoek.

 

 

Ja, ik wil FGM aanvragen