Nu verkrijgbaar bij Bosman: FreeStyle Libre

 

Op de juiste hulpmiddelen moet u altijd kunnen rekenen. Daarom is Bosman continu op zoek naar vernieuwende producten en diensten die uw kwaliteit van leven verbeteren. We hebben dan ook goed nieuws voor u: FreeStyle Libre is vanaf nu bij Bosman verkrijgbaar! En onder bepaalde voorwaarden wordt het systeem vergoed vanuit de basisverzekering. Inmiddels hebben álle zorgverzekeraars overeenstemming bereikt met Bosman Medische Hulpmiddelen over de levering van het FreeStyle Libre-systeem van Abbott!

 

FreeStyle Libre: meten zonder routinematig prikken

 

Met de FreeStyle Libre reader en sensor hoeft u niet langer uw bloedglucosewaarde routinematig te controleren met lancetten en teststrips*, maar kunt u discreet en pijnloos scannen.

 

 • Geen lancetten
  Controleer uw bloedglucosewaarden zonder vingerprikken. Geen pijn en gedoe meer bij glucosemetingen.

 • Discreet
  De waterbestendige sensor kan 14 dagen blijven zitten op de achterkant van uw bovenarm en glucosemetingen worden automatisch dag en nacht geregistreerd.

 • Eenvoudige en pijnloze scan
  Een scan van 1 seconde is al voldoende om uw glucose te controleren. De reader scant zelfs door uw kleding heen.

 • Actuele waarden
  Bij elke scan krijgt u uw actuele glucosewaarde en de glucosegegevens van de afgelopen 8 uur.

 

Kom ik in aanmerking voor FreeStyle Libre?

 

Het FreeStyle Libre-systeem wordt onder bepaalde voorwaarden vergoed vanuit de basisverzekering. De volgende groepen diabetespatienten kunnen in aanmerking komen voor vergoeding van FreeStyle Libre:

 

 • Kinderen tot 18 jaar met diabetes type 1;

 • Volwassenen met diabetes type 1 die slecht zijn in te stellen en die kampen met gemiddeld hoge bloedsuikerwaarden (HbA1c > 8% of > 64 mmol/mol);

 • Zwangere vrouwen met diabetes type 1 en 2 (geen zwangerschapsdiabetes): de sensoren worden vergoed gedurende de zwangerschap en tot 3 maanden na de uitgerekende datum;

 • Vrouwen met preconceptionele diabetes type 1 of 2 die een zwangerschapswens hebben.

 

Hoeveel sensoren en teststrips er precies vergoed worden, is afhankelijk van uw zorgverzekeraar. Valt u niet binnen een van de genoemde groepen, dan komt u helaas niet in aanmerking voor vergoeding van FreeStyle Libre en kunt u de sensoren voor eigen rekening bij Abbott bestellen. Voor al uw overige diabetesmaterialen kunt u uiteraard altijd terecht bij Bosman.

 

Ja, ik wil de FreeStyle Libre

 

 

 

 

 

*U moet een vingerpriktest met een bloedglucosemeter uitvoeren tijdens periodes van snel veranderende glucosespiegels, wanneer de interstitiële glucosegehaltes een onnauwkeurige weergave kunnen zijn van de bloedglucosespiegels, als het systeem hypoglykemie of dreigende hypoglykemie meldt of als symptomen niet kloppen met de metingen van het systeem.