FreeStyle Libre van Abbott

 

Bosman heeft goed nieuws: vanaf nu kunnen wij het Flash Glucose Monitoring-systeem FreeStyle Libre leveren. Bosman heeft een overeenkomst afgesloten met Abbott voor de levering van FreeStyle Libre en verwacht op korte termijn overeenstemming te hebben bereikt met alle zorgverzekeraars. Bent u al gebruiker van het FreeStyle Libre-systeem en komt u in aanmerking voor vergoeding, dan hoeft u de kosten niet meer zelf voor te schieten en declareren wij uw sensoren en teststrips rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar.

 

Vergoeding FreeStyle Libre

 

De volgende groepen diabetespatienten komen in aanmerking voor vergoeding van FreeStyle Libre:

 

  • Kinderen van 4 tot 18 jaar met diabetes type 1;

  • Volwassenen met diabetes type 1 die slecht zijn in te stellen en die kampen met gemiddeld hoge bloedsuikerwaarden (HbA1c > 8% of > 64 mmol/mol);

  • Zwangere vrouwen met diabetes type 1 en 2 (geen zwangerschapsdiabetes): de sensoren worden vergoed gedurende de zwangerschap en tot 3 maanden na de uitgerekende datum;

  • Vrouwen met preconceptionele diabetes type 1 of 2 die een zwangerschapswens hebben.

 

Hoeveel sensoren en teststrips er precies vergoed worden, is afhankelijk van uw zorgverzekeraar. Valt u niet binnen een van de genoemde groepen, dan komt u helaas niet in aanmerking voor vergoeding van FreeStyle Libre en kunt u de sensoren voor eigen rekening bij Abbott bestellen. Voor al uw overige diabetesmaterialen kunt u uiteraard altijd terecht bij Bosman. Vul het contactformulier in en wij nemen binnen 3 werkdagen contact met u op. 

 

Bestel bij Bosman

 

Bent u gebruiker van FreeStyle Libre of heeft u interesse? Vul dan uw gegevens in op het contactformulier en wij bekijken de mogelijkheden voor u. Wij nemen binnen 3 werkdagen contact met u op. Heeft u een vraag over FreeStyle Libre die niet kan wachten, neem dan telefonisch contact met ons via het speciale telefoonnummer 088 - 9955880.

 

Neem contact met mij op