Geschiedenis van Bosman

 

Van een winkel in steunkousen tot een van 's lands meest toonaangevende leveranciers van medische hulpmiddelen. Dat is Bosman. Onze geschiedenis gaat terug naar de jaren dertig van de vorige eeuw en begint bij de amputatie van het onderbeen van Wim Fransen. Dit gebeurde na een ongeluk op de sleepboot waar hij als matroos werkte. Het betekende het einde van een carrière op zee, maar het begin van een bloeiend familiebedrijf.

 

De eerste winkels

Wim Fransen, de oudoom van de huidige eigenaren, is aangewezen op een prothese en maakt van de nood een deugd: hij gaat in Dordrecht aan de slag als orthopedisch instrumentmaker. Door groei van Philips en DAF valt zijn oog op Eindhoven als goede locatie voor een tweede winkel. De zus van Wim – mevrouw Bosman-Fransen – runt de winkel op de hoek van de Bilderdijklaan en de Stratumsedijk in het centrum van Eindhoven. Deze vooruitstrevende en ondernemende vrouw legt in 1935 de basis voor het huidige Bosman.

 

Tweede generatie: ontwikkeling

Na de oorlog staat een tweede generatie op. Willem Bosman gaat in Dordrecht in de leer bij zijn grootouders en oom Wim. In Eindhoven doet hij kennis en ervaring op bij de orthopedisch chirurg van het Binnenziekenhuis (tegenwoordig het Catharinaziekenhuis). Als hij eind jaren vijftig trouwt met mevrouw Van den Broek, staat er een kersvers echtpaar aan het hoofd van het bedrijf. Mevrouw Bosman-Van den Broek legt zich, net als haar schoonmoeder, toe op korsetten, elastische kousen en later ook op borstprothesen. Willem Bosman en zijn vrouw staan ruim veertig jaar aan het roer van de organisatie. In 1993 geven zij het stokje over aan de derde generatie, hun zonen Dirk en Pieter.

 

Derde generatie: stuwende kracht

Dirk en Pieter Bosman hadden begin jaren tachtig al aangetoond over een scherp oog voor marktontwikkelingen te beschikken. Zo zagen zij dat de Nederlandse apotheker geen antwoord had op de vragen van een groeiende groep mensen met diabetes, stomadragers en gebruikers van incontinentie- en urologiematerialen. Zij spelen hierop in met de levering van medische hulpmiddelen. De servicegerichte benadering van Bosman werd ook opgemerkt door ziekenhuizen en zorginstellingen. Ook zij zien in Bosman een uiterst klantvriendelijke en klantgerichte leverancier van uiteenlopende diensten en producten. Bosman groeit uit tot een bedrijf met vijfendertig medewerkers.

 

Enorme groei

Vanaf 1993 gaat het snel: Dirk en Pieter nemen plaats op de directiestoel met een duidelijke taakverdeling. Pieter concentreert zich op techniek en organisatie. Dirk neemt strategie, marketing en financiën voor zijn rekening. De vraag naar medische hulpmiddelen neemt fors toe en Bosman opent op verschillende plaatsen in het land Gezondheidswinkels. Ook neemt Bosman enkele bedrijven over en de samenwerking met zorgverzekeraars krijgt steeds meer inhoud. Bij het 65-jarig bestaan in 2000 telt Bosman 110 medewerkers.

 

Professionaliseringsslag

De ondernemingsdrift van Dirk en Pieter Bosman leidt tot een enorme groeispurt. In 2003 zijn meer dan 200 medewerkers bij Bosman werkzaam. Dit is tevens het moment waarop zij besluiten kennis en kunde van buiten de zorgbranche in huis te halen. Dat is dan ook het moment waarop er een nieuwe directie aantreedt. Vanaf dan maakt Bosman een nog sterkere professionaliseringsslag door. Maar zonder de waardevolle elementen van de cultuur van een familiebedrijf te verliezen.

 

Werken aan een betere en gezondere toekomst

Het allerbelangrijkste is vandaag de dag nog steeds dat iedereen binnen Bosman lekker zichzelf kan zijn en alle ruimte krijgt een persoonlijke bijdrage te leveren aan de visie en missie van Bosman. Onze medewerkers staan elke dag duizenden klanten in het hele land bij met service en advies, altijd gericht op hun welzijn. Steeds weer slimmere oplossingen bedenken. En klanten een nog betere kwaliteit van leven geven. Liefst zo eenvoudig mogelijk. De huidige groei van de onderneming is dan ook het resultaat van de doorontwikkeling van de visie en strategie, de stroomlijning van processen en de verdere ontwikkeling van professionaliteit en klantgerichtheid. De familiaire sfeer en bevlogenheid zijn altijd gebleven. Bovendien vinden we waarden als persoonlijk contact en maatschappelijke betrokkenheid nog altijd erg belangrijk, net als ons doel: een gezondere en betere toekomst voor onze klanten. Bosman zorgt ervoor.