De eerste winkel van Bosman

De eerste winkels 

Terug naar de jaren dertig van de vorige eeuw: Wim Fransen krijgt een ongeluk, met een prothese tot gevolg. Het is het einde van een carrière op zee, maar het begin van een bloeiend familiebedrijf. Wim maakt van de nood een deugd. Hij gaat in Dordrecht aan de slag als orthopedisch instrumentmaker en opent een winkel. Niet veel later gaat een tweede winkel open in het centrum van Eindhoven, gerund door zijn zus, mevrouw Bosman-Fransen. Deze vooruitstrevende en ondernemende vrouw legt in 1935 de basis voor onze huidige organisatie in Nederland. 


Een nieuwe generatie: stuwende kracht

Het bedrijfsstokje is in 1993 overgedragen aan alweer de derde generatie: Dirk en Pieter Bosman. Intussen komen er steeds meer mensen met diabetes, stomadragers en gebruikers van incontinentie- en urologiematerialen. Dirk en Pieter spelen hierop in met de levering van medische hulpmiddelen. Ook ziekenhuizen en andere zorginstellingen merken Bosmans servicegerichte benadering op. Zo komt er schot in de zaak. Een aantal jaren later is de vijfendertigste medewerker van Bosman een feit.

Pieter en Dirk Bosman voor het pand
Pieter Jan

Enorme groei

Dan gaat het snel. In 2003 werken er meer dan tweehonderd medewerkers bij Bosman. Dit is het moment waarop de familie besluit kennis en kunde uit andere branches in huis te halen. Er treedt een nieuwe directie aan, onder wie Pieter-Jan Jongeling, de huidige algemeen directeur. Bosman maakt grote stappen en wordt een nog professionelere speler. 

   

In 2015 besluit de familie Bosman het bedrijf onder te brengen bij moederorganisatie OneMed Group, de huidige Asker Healthcare Group. Met diverse overnames weet Bosman te groeien tot een organisatie met bijna vierhonderd medewerkers. 

Bosman geeft kleur

Anno nu heeft Bosman nog altijd een hart voor de samenleving. We ondersteunen zorgprofessionals met het leveren van de beste zorg. En we zijn er natuurlijk voor de mensen met diabetes, continentieproblemen, een stoma of een complexe wond. Met elk hulpmiddel, elke innovatie en elke oplossing helpen we zorgprofessionals om de beste zorg te leveren. En we helpen jou om goed voor jezelf te zorgen. Daardoor voel jij je beter en kun je dingen doen die jouw leven kleur geven.   

  

Meer over Bosman

Donkere vrouw met blauwe achtergrond danst