Zo dragen wij ons steentje bij

Wij ondersteunen verenigingen en stichtingen die een gezonde leefstijl stimuleren. En werken samen met organisaties die onderzoek doen naar de genezing van diabetes en de verbetering van continentie-, stoma- en wondzorg.  Regelmatig gaan we in gesprek met de V&VN en NVvPO. Daarnaast besteden we veel aandacht aan dataveiligheid, privacy, milieuvriendelijke processen en eerlijke arbeid. 

Bas van de Goor Foundation

Samen bewegen met de Bas van de Goor Foundation

Bosman werkt al meer dan tien jaar samen met Bas van de Goor Foundation. Samen laten we mensen met diabetes de positieve effecten ervaren van sport en bewegen. Voor mensen met diabetes is sporten en bewegen soms best ingewikkeld. Terwijl het juist voor deze groep heel veel positieve effecten heeft, bijvoorbeeld op hun bloedglucosewaarden en hun medicijngebruik. Door het organiseren van sportieve activiteiten informeert de stichting mensen over deze effecten. 

 

Meer over Bas van de Goor Foundation 

Milieubewuste productie

Wij maken van alle producten een levenscyclusanalyse. Met deze methode krijgen we een uitgebreid beeld van de totale impact van een product. Van het verwerken van grondstoffen, de productieprocessen en het afvalbeheer tot het transport en het totale energieverbruik. Op het gebied van transport vragen we onze vervoerders bijvoorbeeld om de producten te verplaatsen met moderne schepen of schepen die langzamer varen. Hierdoor wordt de hoeveelheid CO2-uitstoot zo veel mogelijk beperkt. 
 

Modern logistiek centrum

Sinds 2018 is ons logistieke centrum in Nederland gevestigd in een duurzaam pand in Eindhoven. Het gebouw beschikt over het zeer zuinige energielabel A+, heeft minder CO2-uitstoot en is voorzien van zonnepanelen. 

 

Meer over Bosman