Wanneer kan ik de levering van mijn bestelling verwachten?

Als jouw medische hulpmiddelen op voorraad zijn en je voor 21.00 uur online bestelt, verwerken we je bestelling nog dezelfde werkdag. Telefonisch bestellen kan tot 17.00 uur. PostNL levert de bestelling meestal de volgende dag.

Kan ik zelf bepalen wanneer mijn bestelling wordt bezorgd?

Ja. Je geeft bij een bestelling aan op welke dag je die wilt ontvangen. 

Kan ik mijn bestelling volgen?

Ja. Hiervoor hebben we wel je e-mailadres nodig. Je krijgt dan op de avond van de bestelling een e-mail van PostNL met de track-and-tracegegevens. Zo kun je eenvoudig je pakket volgen en weet je wanneer je de bezorger kunt verwachten. Je kunt je e-mailadres doorgeven aan onze klantenservice

Waar kan ik mijn bestelling laten bezorgen?

Je kunt je bestelling op ieder gewenst adres in Nederland laten bezorgen. Dat kan ook bij een van de ruim 2.000 afhaallocaties van PostNL; je haalt je bestelling dan op wanneer dat jou het beste uitkomt. 

Kan mijn bestelling ook op mijn buitenlandse vakantiebestemming worden geleverd?

Nee, wij leveren alleen producten in Nederland. 

Wat moet ik doen als ik niet thuis ben op de bezorgdatum?

Als PostNL een pakket niet bij je kan afleveren, dan biedt die het aan bij je buren of een PostNL-punt. Is je e-mailadres bij ons bekend? Dan ontvang je van PostNL een e-mail over de plaats waar je pakket bezorgd is. Je kunt je e-mailadres doorgeven aan onze klantenservice.

Hoe retourneer ik (een deel van) mijn bestelling?

Voor het retourneren van bestellingen zijn wij gebonden aan wet- en regelgeving. Neem contact op met onze klantenservice. Onze klantadviseur bekijkt graag de mogelijkheden en geeft je instructies over het retourneren. 

Wat moet ik doen als ik hulpmiddelen of verzorgingsmaterialen over heb?

Helaas kunnen wij niet alle hulpmiddelen en verzorgingsmaterialen terugnemen. In enkele gevallen kan dit wel: materialen voor stomazorg en voor insulinepompgebruikers. Neem voor het retourneren van deze materialen contact op met onze klantenservice. Onze klantadviseur bekijkt graag de mogelijkheden en geeft je instructies voor het retourneren. 

Wat doe ik met mijn gebruikte insulinenaalden, lancetten en spuiten?

Gebruikte insulinenaalden, lancetten en wegwerpspuiten vallen onder klein gevaarlijk afval. Ze worden daarom apart ingezameld. Je kunt ze veilig afvoeren in een gratis naaldencontainer. Die krijg je van Bosman. Als je naaldencontainer vol is, dan kun je die gratis inleveren bij de milieustraat van je gemeente. In veel gevallen kan dat ook bij je apotheek.  

 

Als je naaldencontainer vol is, dan kun je een nieuwe bestellen bij onze klantenservice.