Vergoeding stomahulpmiddelen in 2024 door álle zorgverzekeraars

In 2024 heeft Bosman contracten met álle zorgverzekeraars. Ook met VGZ en CZ Just. Zo kunnen wij je stoma hulpmiddelen altijd rechtstreeks declareren bij je zorgverzekeraar. Wil je klant worden bij Bosman? Wij heten je van harte welkom!
 

Klant worden


Stoma hulpmiddelen

Hieronder vind je welke hulpmiddelen wij kunnen leveren. 


Jouw StomaExpert

Bij Bosman vind je alle hulpmiddelen die je nodig hebt voor jouw stoma. Onze ervaren StomaExperts adviseren je graag. Ze kunnen je helpen bij vragen over het gebruik van materialen, denken met je mee en geven je advies en praktische tips. Zo wordt jouw leven met een stoma weer wat makkelijker. Wil je een expert persoonlijk spreken? Plan dan een 1 op 1-tje!

Contact met onze StomaExperts

Stomaexpert Karolien

Veelgestelde vragen

Welke stoma materialen heb ik nodig?

Als je een stoma hebt, maak je gebruik van verschillende hulpmiddelen. Je hebt in elk geval stomazakjes nodig om urine of ontlasting op te vangen. Afhankelijk van het soort stoma heb je daarnaast andere materialen nodig. Zo zijn er huidplaten die je rond je stoma aanbrengt om je huid te beschermen. Heb je een colostoma, dan kun je ervoor kiezen je darmen te spoelen met behulp van spoelapparatuur. 

Bosman heeft een groot assortiment aan stoma hulpmiddelen. We helpen je altijd de spullen te vinden die passen bij jou en bij jouw leven. 

 

Meer over stomamaterialen

Welke stoma hulpmiddelen worden vergoed door de verzekering?

Medische hulpmiddelen voor stomazorg vallen onder de basisverzekering. Ze worden door de zorgverzekeraar vergoed. Let wel goed op, want vaak gaat dit ten koste van je eigen risico. Controleer daarom goed jouw polisvoorwaarden. Bijna alle zorgverzekeraars hebben eigen richtlijnen voor het vergoeden van hulpmiddelen. 
 

Bij Bosman hebben we een overeenkomst gesloten met bijna alle zorgverzekeraars in Nederland. Daardoor kunnen we jouw bestelde producten rechtstreeks declareren. Jij hoeft niets te doen. Wel zo makkelijk. Om dat voor elkaar te krijgen, hebben wij wel een machtiging van je zorgverlener nodig. Ben je via het ziekenhuis of de huisarts naar Bosman doorverwezen? Dan krijgen we deze machtiging automatisch. In andere gevallen vul je een aanvraagformulier in. In dat formulier machtig je Bosman om jouw materialen direct bij de zorgverzekering te declareren en ze aan jou te leveren. 

 

Meer over vergoedingen

Wat is het verschil tussen een colostoma en een ileostoma?

Een colostoma is een stoma op de dikke darm, een ileostoma is een stoma op de dunne darm. Je krijgt een colostoma wanneer een deel van je dikke darm wordt verwijderd of niet gebruikt kan worden. Een ileostoma is juist bedoeld om een deel van je dunne darm te ontzien.  

De chirurg brengt een gezond deel van je darm door je buikwand naar buiten. Op die plek wordt de stoma gevormd. Een colostoma zit In de meeste gevallen aan de linkerzijde van je buik, net onder je navel. Een ileostoma zit vaak aan de rechterzijde van de buik, ook onder de navel. 

 

Meer over soorten stoma's 

Meer veelgestelde vragen

Stomaklanten over Bosman

Stomazorg
10
Stomazorg
8,6
109 beoordelingen

“De bestellingen komen altijd binnen de afgesproken datum binnen en bij vragen word ik deskundig geholpen door een vriendelijke medewerker.”

Marco