In 2008 ben ik naast mijn vaste baan als zzp’er begonnen om educatie te geven aan thuiszorgmedewerkers. Mijn drijfveer was om diabetes goed op de kaart te zetten. Het toeval wilde dat de eerste opdracht vanuit Bosman kwam: ik mocht uitleg komen geven over insulinepomptherapie en informatiekaarten schrijven over diabetes. In 2018 ben ik bij Bosman in dienst gekomen. Zo was cirkel mooi rond.
 

Samen met de andere experts verzorg ik het DiabetesExperts Spreekuur. Wanneer patiënten willen starten met pomptherapie of een nieuwe pomp of sensor mogen kiezen, komen wij naar verschillende poli’s waarmee wij een directe samenwerking hebben. We laten zien welke pompen en sensoren er zijn, hoe ze werken en welke voor- of nadelen ze hebben. De technologische ontwikkelingen gaan snel en wij zijn op de hoogte van het laatste nieuws. Daarbij zijn we volledig onafhankelijk. Zo krijgen patiënten ongekleurde informatie en kunnen ze kiezen voor iets wat bij hen past. Daarnaast bieden we ook technische ondersteuning en helpen we mensen meer uit hun pomp te halen.
 

Met ons spreekuur ondersteunen we niet alleen patiënten, maar ook diabetesverpleegkundigen. Het spreekuur wordt nu nog in een beperkt aantal ziekenhuizen aangeboden, maar op bosman.com bieden we veel informatie ook digitaal aan .
 

Voor mij staat de patiënt altijd centraal. Het motiveert mij enorm als je patiënten goed kunt voorlichten, zodat ze weten welke keuze ze hebben. Want daarmee verbeter je hun kwaliteit van leven.