“In ben in september 2020 begonnen bij de klantenservice. Dat was midden in coronatijd. De eerste maanden ben ik op kantoor ingewerkt. Omdat er door corona niet veel mensen op kantoor waren, heb ik 1 op 1 begeleiding gekregen, dat was heel fijn. Vanaf december ben ik thuis gaan werken. Spannend natuurlijk, maar gelukkig hebben we een fantastisch team waar ik altijd terecht kan als ik vragen heb of wil overleggen. We willen het samen goed doen en ik vind dat we als team goed op elkaar kunnen bouwen.

Echt kunnen helpen

Hiervoor heb ik 19 jaar in de incassowereld gezeten, dat is een wereld van verschil. De incassowereld is koel en zakelijk, daar heb ik geleerd hoe ik mezelf goed kan presenteren. Nu kan ik veel meer dienstverlenend werken. Mensen écht kunnen helpen, dat is de reden waarom ik elke dag weer met veel plezier mijn computer aan zet.

Goede service

Het leukste aan mijn werk is het persoonlijke contact met klanten. Ik ben een echt mensen-mens en ik heb inlevingsvermogen, dat is heel belangrijk. Ik wil graag voor mensen zorgen en een goede service verlenen. Mensen vinden het ook fijn als je meedenkt. Zo sprak ik gisteren bijvoorbeeld een mevrouw en haar dochter gebruikt de Freestyle Libre 3. Maar ze hadden thuis allemaal een iPhone, daar werkt de app niet op. Moeder zei: wat moeten we nu doen? Ik heb toen gezegd: als uw dochter het goed doet en er wel bij vaart, wat is dan belangrijker? Inderdaad, een nieuwe telefoon aanschaffen is best een ding, maar als je naar het belang van je dochter kijkt is dat misschien geen issue. Dat was ze helemaal met me eens, ze bedankte me voor deze andere kijk op de zaak. Dat je zo kunt helpen, dat is heel fijn.

Een fijn gesprek

Elk gesprek dat je hebt is anders. Als iemand boos of kortaf is, trek ik me dat niet persoonlijk aan. Maar ik wil er wel wat aan doen, ik probeer dan om dat gevoel om te turnen. Je kunt helaas niet altijd doen wat een klant wil, soms moet je nee verkopen. Maar ook dan probeer ik ervoor te zorgen dat ze een goed gevoel overhouden aan ons contact. Soms hoor ik ze nog zeggen, vlak voor ze ophangen: ‘Goh, dat was een fijn gesprek.’ Kijk: daar doe ik het voor.”

 

Heb jij ook een vraag over je diabeteshulpmiddelen of over je levering? Wij gaan graag met je in gesprek!

 

Ga naar contact