Wanneer en hoeveel hulpmiddelen bestellen?

 

Misschien vindt u het handig een voorraad hulpmiddelen aan te leggen. Maar u kunt niet onbeperkt hulpmiddelen bestellen. De zorgverzekeraar heeft hierin samen met Bosman een bepalende rol en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Op het moment dat u de hulpmiddelen voor de eerste keer nodig heeft, informeert uw behandelaar u hierover. Bosman helpt u graag verder bij de vraag wat u wanneer nodig heeft en met welke hoeveelheden.

 
Voor de eerste keer hulpmiddelen bestellen

Wanneer u hulpmiddelen nodig heeft, kunt u zelf kiezen bij welke leverancier u deze bestelt. U kunt bellen naar onze Klantenservice via 0800-0662 (gratis) of online aanmelden. Uw behandelaar kan u ook aanmelden bij Bosman en een eerste pakket hulpmiddelen meegeven. In dat geval nemen wij telefonisch contact met u op voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek nemen we uw persoonlijke situatie en behoefte door en stellen we een zorgplan op, gebaseerd op het voorschrift van uw behandelaar.

 
De eerste vervolgbestelling

In de meeste situaties is het prettig om voor een kwartaal voldoende hulpmiddelen thuis te ontvangen. Tegen het einde van het eerste kwartaal nemen wij contact met u op om te informeren hoeveel materiaal u nog in huis heeft en wanneer dat aangevuld moet worden. Heeft u op een eerder of later tijdstip nieuwe hulpmiddelen nodig? Dan kunt u altijd zelf contact met ons opnemen via het gratis telefoonnummer 0800 – 0662.

 
Wanneer opnieuw bestellen?

Als u een vervolgbestelling bij ons plaatst, geven wij altijd aan voor welke periode u de materialen ontvangt. Wij raden u aan om gebruik te maken van onze periodieke bestelservice zodat u nooit zonder komt te zitten. U kunt ook kiezen voor bestellen via MijnBosman.com of uw bestelling telefonisch aan ons doorgeven.