Net als de andere experts verzorg ik als pompexpert het DiabetesExperts Spreekuur. De ontwikkelingen gaan heel snel, het is soms net een rollercoaster. Maar omdat wij er middenin zitten, is het voor ons makkelijker om alle vernieuwingen bij te houden. We bestrijken dan ook de hele markt, zonder voorkeuren of belangen. We laten patiënten van elke pomp of sensor dezelfde specificaties en highlights zien; er wordt niets naar voren geschoven. De video’s die we maken voor bosman.com bieden daarbij een mooie ondersteuning.
 

Daarnaast organiseer ik externe trainingen, bijvoorbeeld voor thuiszorgorganisaties en zorgcentra. Ik heb een grote productkennis maar weet ook veel over de regels van zorgverzekeraars. Ook hou ik me bezig met de interne scholing van de medewerkers van onze klantenservice en onze nieuwe medewerkers. Mijn streven is ze zo te faciliteren dat ze zelfstandig een goed advies aan klanten kunnen geven en dat alle info die ze geven up-to-date is. Zo vullen we elkaar binnen het team mooi aan.
 

Uiteindelijk willen we dat patiënten een onderbouwde keuze kunnen maken voor een pomp die bij ze past. Je moet er immers vier jaar mee verder. Dat we er samen uitkomen met alle mogelijkheden die we hebben, dat heb ik hoog in het vaandel staan.