Body tekst

Op woensdag 15 november tekenden Pieter-Jan Jongeling, Regional Director bij Asker, en René Kamerbeek, de huidige directeur-eigenaar van Vegro, voor de voorgenomen overname van Vegro door Asker Healthcare Group. “De doelen van Vegro en het revalidatiebedrijf van MediReva, ook onderdeel van Asker, vullen elkaar heel goed aan.” aldus Pieter-Jan Jongeling. “Beide bedrijven versterken elkaar en blijven naast elkaar bestaan. Door kennisdeling, gezamenlijke inkoop en het benutten van schaalvoordelen binnen de Europese zorggroep houden we de zorg betaalbaar en toekomstgericht.” 

 

Blijven ontwikkelen

Na 25 jaar vertrekt René Kamerbeek bij Vegro en draagt hij het stokje over aan de directie bestaande uit Else Reitsma en Margriet Verburg. Beiden werken al meer dan 10 jaar voor het bedrijf. Zij juichen de geplande samenwerking van harte toe. “Met deze stap kunnen we Vegro een belangrijke boost geven.” zegt een enthousiaste Margriet. “Dankzij kennisdeling en samenwerking breekt een nieuwe periode aan waarin we verder gaan ontwikkelen op het gebied van excellente dienstverlening.” Opgericht in 1985 als familiebedrijf heeft Vegro positieve gezondheid als uitgangspunt. Else vertelt dat alle 750 bevlogen medewerkers een groot Vegro-hart hebben. Persoonlijke service staat dan ook hoog in het vaandel. “Met onze zorghulpmiddelen, die steeds geavanceerder en complexer van aard worden, zijn wij een partner voor de zorg. Zorgprofessionals staan voor vele grote uitdagingen door o.a. personeelstekorten, vergrijzing en ouderen die langer thuis blijven wonen. Met onze zorghulpmiddelen ontlasten wij zorgpersoneel en houden we de zorg betaalbaar. Ons aanbod van kwalitatief hoogwaardige zorghulpmiddelen en onze persoonlijke manier van werken zetten we onverminderd voort. Met deze historische stap zijn wij klaar voor belangrijke uitdagingen in de toekomst!”

 

Geruisloze overgang voor klanten

De voorgenomen overname van Vegro door Asker is onderhevig aan goedkeuring van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en de Autoriteit Consument & Markt (ACM) en zal naar verwachting in februari 2024 afgerond zijn. Voor zorginstellingen en klanten thuis zijn er geen merkbare veranderingen naar aanleiding van deze overgang, behalve dat zij op termijn een breder assortiment aangeboden kunnen krijgen. De visie van Vegro die naadloos aansluit bij Asker, de sterke naam Vegro en de persoonlijke service blijven onveranderd na deze stap.

 

 

FOTO-ONDERSCHRIFT:

Vegro en Asker Healthcare Group bundelen hun krachten. Namens de directie van Vegro zetten Margriet Verburg (links), René Kamerbeek (staand) en Else Reitsma (rechts) samen met Pieter-Jan Jongeling van Asker (zittend) een volgende stap naar toekomstgerichte zorg op het gebied van zorghulpmiddelen.