Limisan pleisterverwijderaar

Wég pleister 

Met Limisan Pro verwijder je pijnloos en veilig de lijmrestjes van pleisters, sensoren en insulinepompen. Spray rond de randen en boven op de pleister tot die vochtig is en haal hem dan direct van de huid. De formule bevat geen alcohol en is ook geschikt voor kinderen en de behaarde huid. Limisan Pro droogt snel, je kunt dus meteen de volgende pleister plakken. Limisan Pro kun je bestellen bij Bosman. Het wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.
 

Op het vliegveld 

Je mag met je pomp en sensor door het poortje van de metaaldetector, maar niet door een bodyscanner waarbij röntgenstralen gebruikt worden. Koppel de pomp af of laat de douanemedewerker met een handscanner controleren. 
 

Extra comfort 

Ben je op zoek naar een houder om je pomp of sensor beter op z’n plek te houden? Of zoek je een makkelijke en comfortabele manier om je insulinepomp bij je te dragen? Diacé heeft daar de perfecte oplossing voor. Er zijn houders voor de verschillende sensoren en buikbanden gemaakt van zacht nylon. In de extra vakjes is plek voor een hypo-snack, mobieltje of geld. De materialen zijn verkrijgbaar bij Bosman. Het wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. 
 

Wanneer koppel je een insulinepomp af? 

Als je wil kun je je insulinepomp even afkoppelen. Dat kan handig zijn: 

  • Als je gaat zwemmen 
  • Bij het douchen of als je in bad gaat 
  • Tijdens het vrijen 
  • Tijdens het sporten 
     

Bespreek met je behandelaar hoelang jij je pomp kunt afkoppelen en hoe je die tijd goed op kunt vangen. 
 

Klokkijken 

De klok in de insulinepomp gaat niet automatisch over naar wintertijd en zomertijd. Vergeet dus niet om de tijd aan te passen in maart en oktober. 
 

Hoeveel koolhydraten zitten er in deze maaltijd? 

Je rekent het snel en makkelijk uit met Mijn Eetmeter, de app van het Voedingscentrum. Er staan ruim 90.000 producten in en met de barcode-scanner kun je makkelijk nog producten toevoegen. Ook handig: de app geeft de hoeveelheid koolhydraten van voedingsmiddelen zoals je ze eet. Dus van gekookte pasta en gewokte groente in plaats van rauw. De app is gratis te downloaden in Google Play en de App Store

Vragen na het lezen van dit artikel?

Neem dan gerust contact met ons op, onze DiabetesExperts gaan graag met je in gesprek.

Nieuwsbrief melding

Altijd op de hoogte?

Ontvang 4x per jaar de nieuwste diabetes technologie in je mailbox.