Bloedglucosewaarde te hoog

Diabetes is een aandoening waarbij de alvleesklier te weinig of geen insuline produceert. Insuline zorgt ervoor dat je lichaam de glucose die je via de koolhydraten in je voeding binnenkrijgt, goed kan verwerken. Al je cellen hebben glucose nodig als brandstof. Heb je diabetes, dan kan die glucose de cellen niet in. Het glucosegehalte in je bloed wordt dan te hoog. En dat heeft gevolgen voor je gezondheid. 
 

Diabetes: klachten en symptomen 

Een te hoge bloedglucosewaarde: welke klachten veroorzaakt dat? Als er te veel glucose in je bloed zit die niet wordt gebruikt, wil je lichaam die afvoeren. De glucose komt dan via de nieren in de urine terecht. Om de grote hoeveelheid glucose te verdunnen gaan de nieren meer water afscheiden. Je moet daardoor vaker plassen. En daardoor krijg je weer meer dorst. 

Het kan goed zijn dat je lange tijd niet in de gaten hebt dat je diabetes hebt. Want de klachten zijn vaak algemeen en moeilijk te herkennen als symptomen. Je bent misschien wat sneller moe, je valt af of je ziet wat slechter. Veel dorst en veel plassen zijn symptomen die vaak wel opvallen. 
 

Verschillende soorten diabetes

Iedereen kan diabetes krijgen. Er zijn verschillende soorten diabetes: 

Vragen na het lezen van dit artikel?

Neem dan gerust contact met ons op, onze DiabetesExperts gaan graag met je in gesprek.

Nieuwsbrief melding

Altijd op de hoogte?

Ontvang 4x per jaar de nieuwste diabetes technologie in je mailbox.